Menneellä viikolla oli jokunen aurinkoinen päivä. Kyllä oli piristävä vaikutus. Nyt taas on ollut koko päivän varsin harmaata ja sateista. Apaattinen päivä. Ainoa valopilkku on ollut, että paino jatkaa putoamistaan. Ehkä ennen vappua saan iloita ensimmäisen kymmenen kilon pudotuksesta. Siitä sitten ihan kunnon juttu. Samoin tulevien lupausten listaan kuuluu tammikuun talousmenojen käsittely. On yllättävän iso homma muokata kuiteista kerätty tieto tiiviiseen muotoon, josta oikeasti saisi irti jotain informaatiota. Yritän kuitenkin ennen helmikuun loppua saada postauksen tästäkin aikaiseksi.
Tänään söimme riisiä ja
keitettyä lohta hollandaise-kastikkeella
(lähde: Paras keittokirja n:o 3, ISBN 91-7125-405-6)
600 g tuoretta lohta
kalan keitinliemi
1,5 l vettä
1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl suolaa
10 maustepippuria
5 valkopippuria
3 laakerinlehteä
1 porkkana
1 sipuli
1 rkl kuivattua tilliä
Tilli-hollandaise
100 g voita
2 munankeltuaista
2 rkl vettä
1 tl sitruunamehua
teelusikan kärjellinen suolaa
1/2 tl mustapippuriruohetta
1 tl kuivattua tilliä
Kiehauta vesi. Kuori ja silppua porkkana ja sipuli. Lisää ne veteen. Lisää myös muut liemen ainekset ja keitä lientä pienellä tulella varttitunti. Siirrä kattila pois liedeltä ja pane kala liemeen ja kansi kiinni. Anna tekeytyä noin kymmenen minuuttia.
Sillä aikaa kun kala kypsyy, on hyvää aikaa valmistaa kastike. Sulata voi. Sekoita astiassa munankeltuaiset, vesi ja sitruunamehu. Pane astia kuumaan, muttei kiehuvaan, vesihauteeseen. Vatkaa voimakkaasti kunnes seos alkaa paksuuntua. Ota astia pois vesihauteesta ja kaada voisulan kirkas osa voimakkaasti koko ajan vatkaten astiaan. Mausta suolalla, pippurilla ja tillillä. Tarjoile kalan kaverina.
Hyvää oli äänin 3 - 0. Äiskän asteikolla meni kolmanteen luokkaan. Erityisesti minua ilahdutti, että Juniori kehui hyväksi.
Kuukauden talousmenot tähän mennessä € 243,29 ja RBL 893,78.
ihanan näköinen kala-annos, varmaan herkullinen! just minun makuuni ihan kokonaisuudessaan. täytyy kokeilla kalan valmistusta mainitsemassasi liemessä, olen aiemmin laittanut aina uunissa kerman kera. hollandaise kastike tietysti sopii tähän kuin piste iin päälle ja jostain syystä siihen käytetty voimääräkään ei nyt häiritse. t. kirsti m.
VastaaPoistaKeitettynä lohikaan ei ole turhan rasvainen.
Poista