lauantai 16. helmikuuta 2013

Tauti voi hyvin

Otsikko pitää varsin hyvin paikkansa. Tauti voi edelleen hyvin, vaikka minä kuinka yritän tervehtyä. On se muuten hauskaa, kun aina toivotetaan, että koitahan parantua. Eiköhän se ole niin, että jos asia yrittämisestä olisi kiinni, niin kaikki sairaudet jäisivät lyhytaikaiseksi. Nyt on kuitenkin mukava, kun ei enää satu yskiessä. Muuten vaan on ihan takki tyhjä edelleen. Mutta ei mitään niin huonoa, etteikö jotain hyvääkin. Ei ole ruoka maistunut, ja paino on putoillut tosi mukavasti. Tosin viime viikon lauantaina oli kaikennäköisestä kuntoilusta ja muusta yrittämisestä johtuen niin kovat pohjat, että tänään koitti keittopäivä. Ei paljoa haittaa. Sen verran hömelö olo on, ettei niin isosti edes tee mieli ruokaa.

Minulle oli yllätys, kun aloitin tämän blogikirjoittamisen, että tulee ajan myötä kaikenlaisia kutsuja. Milloin mikäkin firma kutsuu johonkin kilpailuun tai tapahtumaan. Ei niistä sinänsä haittaa ole. Minä vaan hyvin harvoin jaksan innostua mistään. En innostunut nytkään, kun sain kutsun osallistua kilpailuun, jossa kehitetään uusia reseptejä Maggi Fond Cupseja käyttäen. Enhän minä osaa kokata! Minä vain laitan ruokaa toisten tekemien reseptien pohjalta. Mutta sen verran kutsu minut kuitenkin pisti sekaisin, että päätin ottaa selvää, mistä ihmeestä oikein on kysymys. Tiedän lihaliemen. Sitä voi keittää itse tai sitä voi ostaa kaupasta kuutioina. Sitten on olemassa pulloissa kaikenlaisia fondeja. Ne olen oppinut Äiskän sairastumisen myötä. Venäjältä olen ostanut lihaliemijauhetta. No, kaupassa sitten selvisi, että jotain fondeja ne ovat nuokin ja pienissä annospurkeissa. Ostin kerralla vähän erilaisia ja päätin sitten ensi viikolla tutustua tarkemmin eli pitää Maggi-viikon! 

Viikon ruokalistasta tuli tällainen.

Maanantai    kanakeitto tai -pata (Äiskä ei tykkää paljosta nesteestä. On hankala lusikoida, kun apraksia vaivaa.)
Tiistai          perunat ja sienikastike
Keskiviikko  curry-lammasta ja riisiä
Torstai        lihamureke
Perjantai      kasvisvuoka
Lauantai      vieraita tulossa. Menu sisältää alkuruokana bataattilastuja ja hunajaisia pässinpalleja, blinejä erilaisilla täytteillä ja jokerina jotain Insinöörin reseptiikasta kumpuavaa jälkiruokaa.
Sunnuntai    kasvislasagne

Äiskä ja Avustaja saavat viikolla ihmetellä sitten päiväruuat. Tällä hetkellä näyttää, että saan tammikuun talousmenojen yhteenvedon ensi viikon aikana valmiiksi. Jokaisen kuitin ja tuotteen läpikäynti on osoittautunut aika isoksi hommaksi. Kuluvan kuukauden talousmenot ovat tällä hetkellä 893,78 ruplaa ja € 453,18.

Ja lopuksi: minulla olisi pieni avunpyyntö. Näen noista tilastoista, että blogiani luetaan myös mediataloissa. Tarkoitukseni on kesällä kirjoittaa isompi täysin ruuanlaittoon liittymätön tarina, jonka haluaisin saada julkaistua. Olisin kiitollinen, jos joku ottaisi yhteyttä sähköpostilla (cooking.snowman@gmail.com) ja neuvoisi, kuinka sen saisi onnistumaan. Sähköpostissa avaan asiaa sitten enemmän. Omiin kesäisiin harrastuksiinhan se tietysti liittyy. 

5 kommenttia:

 1. Tänään tein blinejä, eka kerta tattarin kanssa, herkullisia. Odotan lauantain postausta, jos vaikka joitain uusia lisukkeita olisit keksinyt siiheksi. Tai ehkä et (työ+tauti).
  anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin kalaa ja sieniä. Siis kaksi erilaista täytettä. Mutta katsellaan. Vielähän tässä on viikko aikaa.

   Poista
 2. Heippa
  Siis pitkästä aikaa MOI! Sain tehtyä tei leivottua täällä siis niinkun "hävikistä suuhun..."vai miten se menee?? No mutta joka tapauksessa....kato kuvat ja sit voi miettiä että miten ihminen joka ei OSAA leipoo sai aikaseksi nämä ....ja vielä loppu keksen kaikki
  Vointeja Anne
  http://aroundtheworldonmydearandnear.blogspot.se/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa mukava lukea kommenttisi. Ehdin jo ihmetellä, mihin yksi blogini ensimmäisistä kommentoijista on kadonnut.

   Poista
 3. Vuoroin vieraissa. Olisi haaste sulle mun blogissa

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.