sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Havuja perkele!

Marjo Matikainen huuti otsikon kommentillaan itsensä suomalaiseen urheiluhistoriaan. Ei oikein suksi luistanut. Vähän tahmoo minullakin, mutta ei oikein keksi merkittävää huutelua. Parempi näin. Onneksi tuli aloitettua aikoinaaan tämä ruuanlaiton harrastaminen. Viime viikkoina olisivat postimerkit saaneet olla ihan rauhassa ja tuskin olisin viitsinyt lähteä tirppusiakaan bongailemaan. Mutta ruokaa on pitänyt laittaa joka päivä eli on tullut kaikesta tahmomisesta huolimatta harrastettua. Toki välillä on syöty makaronia ja yt-mylläkässä työnsä säilyttäneiden äitien tekemiä lihapullia, mutta tänään taas kokkailin itse. Jollakin Venäjän reissulla olen törmännyt paikallisessa pektopahissa eli ravintelissa ruokaan, jolle en oikein tiedä kunnon nimeä. Olkoon sitten

uunissa haudutettua lohta ja kasviksia (satsi riittää varmasti kahdeksalle)

3 isoa perunaa (Rosamunda hyvä)
500 g kaalia
2 porkkanaa
1 sipuli
keskikokoinen kesäkurpitsa
keskikokoinen munakoiso
600 g lohta (menee siinä pakasteseikin, jos ei satu tuoretta kalaa olemaan. tai pakastelohikuutiot.)
noin 500 g letsoa (minä käytän sitä, kun aina Venäjältä tulee ostettua. Ihan yhtä hyvin käy esim. Dolmio Chunky Paprika)
2,5 dl majoneesia
1 tl suolaa

Kuori kasvikset. Kuutioi ne yllä mainitussa järjestyksessä kerroksittain uunivuokaan. Päällimmäiseksi suikaloi lohi. Sekoita erillisessä astiassa letso, majoneesi ja suola. Kaada vuokaan kalojen päälle. Hauduta uunissa 180 asteen lämmössä noin tunti. Tarjoile.

Äänin 3 - 1 todettiin ihan syötäväksi perusruuaksi. Äiskä rankeerasi asteikollaan neljännen luokan ruuaksi. Tähän lienee vaikuttanut se, että ruoka on kieltämättä makumaailmaltaan tavallisesta suomalaisesta kotiruuasta poikkeava. Saattaisi muuten toimia ilman kalaakin ihan kasvisruokana. Ruuasta ei ole kuvia, koska kukaan ei ole viitsinyt vaihtaa paristoja kameraan.

1 kommentti:

  1. Kiitos tattarivinkeistä! Pari lyhyttä kommenttia vain: ihania ruokia, kala aina, mutta broileri myös. Tosin bongailukin on hauska harrastus, tähän vuodenaikaan hiukan hyytävää.
    Hyvää itsenäisyyspäivää - itsenäisyys on hieno asia! (hiukan ajoissa, kun en ole sitten paikalla)
    anne

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.