lauantai 15. joulukuuta 2012

Lohta

Tänään tuli tehtyä niin hyvää ruokaa, että jätetään nämä alkuturinat väliin ja mennään suoraan asiaan.

Kasvisliemessä kypsennetty lohi
(Paras keittokirja Nro 1, 2004, Page one publishing AB, Tanska)

700 g lohifilee

kasvisliemi

2,5 l vettä
1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl suolaa
5 maustepippuria
2 valkopippuria
1 laakerinlehti
1 porkkana
1 sipuli

tarjoiluun

uusia perunoita keitettynä tai ekuorittuja tillillä terästettyjä vanhoja perunoita keitettynä
majoneesia + ranskankermaa
etikkakurkkuja

Leikkaa lohi annospaloiksi. Asettele palat vaikkapa uunivuokaan tai muuhun sopivaan tarjoiluvatiin.

Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Keitä viipaleita viinietikalla, suolalla, pippureilla ja laakerinlehdellä maustetussa vedessä 15 minuuttia. Kaada kiehuvaa lientä siivilän läpi lohipalojen päälle niin, että kalan yllä on noin sentti kasvislientä. Peitä foliolla ja odota noin 10 - 15 minuuttia. Tarkista, että kala on kypsä ja tarjoile perunoiden ja suolakurkun kera. Kastikkeeksi ranskankerma-majoneesi-seosta.



Äänin 4 - 0 todella hyvää. Äiskän asteikolla kakkonen. Lohen valmistaa sillä aikaa, kun perunat kiehuvat. Voi olla, että meillä joulupäivänä on näin laitettua lohta.

4 kommenttia:

  1. ymmärsinkö oikein että lohta kasvisliemessä ei laiteta uuniin tms? että se vaan muhii folion alla?
    mielenkiitoista

    VastaaPoista
  2. Aivan oikein. Hautuu kuumassa kasvisliemessä. Ja lopputulos herkullinen.

    VastaaPoista
  3. Suosittelen lämpimästi. On niin helppo ja nopea. Ja lohen maku tulee tosi hienosti esiin.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.