Tänään tuli tehtyä niin hyvää ruokaa, että jätetään nämä alkuturinat väliin ja mennään suoraan asiaan.
Kasvisliemessä kypsennetty lohi
(Paras keittokirja Nro 1, 2004, Page one publishing AB, Tanska)
700 g lohifilee
kasvisliemi
2,5 l vettä
1 dl valkoviinietikkaa
2 rkl suolaa
5 maustepippuria
2 valkopippuria
1 laakerinlehti
1 porkkana
1 sipuli
tarjoiluun
uusia perunoita keitettynä tai ekuorittuja tillillä terästettyjä vanhoja perunoita keitettynä
majoneesia + ranskankermaa
etikkakurkkuja
Leikkaa lohi annospaloiksi. Asettele palat vaikkapa uunivuokaan tai muuhun sopivaan tarjoiluvatiin.
Kuori ja viipaloi sipuli ja porkkana. Keitä viipaleita viinietikalla, suolalla, pippureilla ja laakerinlehdellä maustetussa vedessä 15 minuuttia. Kaada kiehuvaa lientä siivilän läpi lohipalojen päälle niin, että kalan yllä on noin sentti kasvislientä. Peitä foliolla ja odota noin 10 - 15 minuuttia. Tarkista, että kala on kypsä ja tarjoile perunoiden ja suolakurkun kera. Kastikkeeksi ranskankerma-majoneesi-seosta.
Äänin 4 - 0 todella hyvää. Äiskän asteikolla kakkonen. Lohen valmistaa sillä aikaa, kun perunat kiehuvat. Voi olla, että meillä joulupäivänä on näin laitettua lohta.
Noin viisikymppisenä sain yht'äkkiä hoitaakseni perheen koko ruokahuollon. Puolessa vuodessa tuli tympääntyminen jokapäiväiseen ruuanlaittoon. Ratkaisuksi löytyi pakon kääntäminen hauskaksi. Alkoi ruuanlaiton harrastaminen. Blogi kertoo seikkailuistani keittiön kummallisuuksien parissa ja jokapäiväisestä ruuanlaitostani kaikkine omituisuuksineen. Ohjeita olen yrittänyt tähtäillä neljälle. Joskus se onnistuu, useimmiten tulee tehtyä liikaa. Yhteydenotot: cooking.snowman(at)gmail.com
ymmärsinkö oikein että lohta kasvisliemessä ei laiteta uuniin tms? että se vaan muhii folion alla?
VastaaPoistamielenkiitoista
Aivan oikein. Hautuu kuumassa kasvisliemessä. Ja lopputulos herkullinen.
VastaaPoistaTätähän pitää kokeilla!
VastaaPoistaSuosittelen lämpimästi. On niin helppo ja nopea. Ja lohen maku tulee tosi hienosti esiin.
VastaaPoista