Jouluko tehnee vai mikä, mutta nyt on tunne, että kaikki lörpöttelyt on lörpötelty. Joten suoraan asiaan. Olimme tänään päivällä kolmistaan kotona. Minä, Äiskä ja Avustaja. Ruokana
katkarapusalaattia
500 g katkarapuja
2 maustekurkkua
125 g jahtimakkaraa
4 rkl hillosipuleita
2 omenaa
1 ruukku lehtisalaattia
1 dl ranskalaistyylistä salaattikastiketta
Anna katkojen sulaa sellaisiksi vähän kohmeisiksi ja laita isoon salaattikulhoon. Kuutioi kurkut ja makkara sekaan. Lisää hillosipulit. Kuori ja kuutioi omenat. Revi lehtisalaatti joukkoon. Lisää salaattikastike ja sekoita hyvin. Jos haluat salaatista ruokaisamman, lisää joukkoon vielä kaksi kovaksi keitettyä ja hienonnettua kananmunaa. Tarjoile.
Valmistusvaiheessa luulin, että taas karkasi ruuanlaitto lapasesta ja tuli liikaa. Vaan väärässä olin. Salaatista tuli niin hiton hyvää, että syötiin kolmistaan koko satsi. Äiskä rankeerasi asteikollaan kakkosluokan ruuaksi, mikä on aika kova juttu sekin. Suosittelen uudenvuodenbileisiin ja kesäisiin grillijuhliin. Juomaksi valkkaria tai siidereriä.
Noin viisikymppisenä sain yht'äkkiä hoitaakseni perheen koko ruokahuollon. Puolessa vuodessa tuli tympääntyminen jokapäiväiseen ruuanlaittoon. Ratkaisuksi löytyi pakon kääntäminen hauskaksi. Alkoi ruuanlaiton harrastaminen. Blogi kertoo seikkailuistani keittiön kummallisuuksien parissa ja jokapäiväisestä ruuanlaitostani kaikkine omituisuuksineen. Ohjeita olen yrittänyt tähtäillä neljälle. Joskus se onnistuu, useimmiten tulee tehtyä liikaa. Yhteydenotot: cooking.snowman(at)gmail.com
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Nyt on niin oudonkuulloinen yhdistelmä tuo katkaravut ja jahtimakkara, että melkein tekis mieli kokeilla!
VastaaPoista- minna