lauantai 27. lokakuuta 2012

Purkkalihaa

Jossakin mainoksessa sanottiin, että aina on sopiva sää grillata. Itse asiassa olen aika pitkälti tuon mainoksen sanoman linjoilla. Juniorin erittäin hyvä ystävä tuli Etelä-Suomesta syysloman jämillään käymään ja arvelin valmistaa shashlikkeja. Porsaanlihasta olen jo onnistunutkin tekemään oikein maittavia. Eli ei muuta kuin lihat pari tuntia aiemmin marinoitumaan ja grilli tulille. Itse asiassa lihat ehtivät marinoitua neljä tuntia. Marinadin reseptin nappasin venäläiseltä nettisivulta.

yksinkertainen shashlik-marinadi
(riittää 1,5 kilolle lihaa)

1,5 dl etikkaa
1 dl vettä
silputtu sipuli
2 murskattua laakerinlehteä
2 tl suolaa
2 tl mustapippurirouhetta
persiljaruukku hienoksi silputtuna

Laita lihat kulhoon ja sekoita marinadin ainekset lihojen kanssa. Anna marinoitua ainakin kaksi tuntia. Seuraavaksi lihat vartaisiin ja grilliin. Kaveriksi vaikka lohkoperunoita ja salaatti. 

Muuten meni ihan hyvin, mutta minä ja Äiskä oltiin sitä mieltä, että sitkeäksi jäi. Nuoriso veti 300 g per nuppi lihaa ja perunat päälle. Hyvän makuiseksi sanoivat! Toki myönsivät, että mureampaakin lihaa on joskus tarjoiltu.

Jos joku osaa neuvoa, miten valmistetaan mureaa naudanlihaa, niin kertokaa minullekin.

4 kommenttia:

  1. En tiiä yhtään mutta otsikointisi houkuttaa sympatiseeraamaan:)

    VastaaPoista
  2. Kummallista.. 1,5 etikkadesin olisi kyllä pitänyt neljässä tunnissa mureuttaa vaikka kengänpohja syötäväksi. Kelpasi kuitenkin nuorisolle, se on pääasia.

    VastaaPoista
  3. Voisi kai saslikkilihankin nuijia, vaikka sen pitääkin olla paksumpaa kuin pihvin. Edes nyrkillä? Ja riiputtaminenhan ( http://www.keittotaito.com/keittosanasto.php?searchterm=raakakypsytys&search=Hae )on naudanlihan mureutuksen olennainen juttu. Liekö sitä kaupan valmispakkauksien lihalle tehty?

    VastaaPoista
  4. Tuohan olisikin hieno juttu, jos vaikeudet johtuisivatkin huonosti riiputetusta lihasta eikä minusta. Minä tosin ostan yleensä lihat lihatiskistä, joten täytyy tästä eteenpäin aina kysyä, onko liha varmasti riittävän kauan riiputettua.

    Mutta ei kait se enää ole shashlik, jos lihan nuijii.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.