keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Kylmä

Tänään kävin sitten tämän syksyn viimeisellä moottoripyörärentoutuksella eli ajelin vajaat sata kilometriä pitkin pohjois-karjalaisia sorateitä. Tie oli vielä sula, mutta ilma tosi kylmä ja vettä satoi sekä oli tietysti pimeää. Sanalla sanoen tosi rentouttava retki. Eivät olleet koti- tai työhuolet mielessä. Mielessä oli ainoastaan se tien pätkä, joka pyörän valoissa näkyi. Kotiin tultua oli juuri niin raitista ilmaa saanut olo kuin vain voi olla. Mutta rehellisyyden nimissä on sanottava, että nyt alkaisi olla aika muuntautua talvivarusteisiin. Niin kuskin kuin pyöränkin. On sen verran kylmä. Eli käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että huomenna käyn pesemässä pyörän ja sitten siirryn talviharrastusten pariin. Ja onneksi kylmä on vain ulkona. Sisällä lämpöä antaa uuden uusi takkaleivinuuni. Vähän kerrassaan alan opetella sen käyttöä ruuan laitossa ja leivonnassa.

Ennen ajelemaan lähtöä omaishoitajan vapaapäivän tekijä eli Hoitsu kokkaili antamieni ohjeiden mukaan

Pekonipannukakkua
(lähde: Koskimies, Somersalo: Keittotaito, WSOY, 1983)


2 munaa

3 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä tai voisulaa
1/2 l maitoa
suolaa
150 g savuatettua sianlihaa (meillä laitettiin Lidlin miedosti savustettuja pekonikuutioita)
paistamiseen öljyä, voita tai margariinia

Vatkaa munat, lisää vähitellen vehnäjauhot, maito, öljy tai voisula, mausteet ja pieniksi kuutioiksi leikattu sianliha. Anna taikinan seisoa tunnin verran. Kuumenna paistinpannu, sivele se öljyllä. Paista taikinasta miedolla lämmöllä, kääntämättä pannukakkuja ja kääri ne heti rulliksi. Sekoita taikinaa ennen paistamista, että lihakuutiot jakaantuvat tasaisesti. Tarjoa kuumina porkkanaraasteen kera.

Tykättiin kaikki. Hyvää suomalaista perusruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.