torstai 11. lokakuuta 2012

Reissailua

Valitettavasti viikonlopusta näyttäisi tulevan kulinaristisessa mielessä varsin tylsä. Minä lähden Äiskän kanssa serkkunsa lapsen ristiäisiin koko viikonlopuksi. Juniori syö kolme päivää nuudeleita, ja Mari makaronia ja jauhelihaa. Ennen aina ostin jotain monipuolisempaa, mutta viimeaikoina en ole enää jaksanut yrittää. Jos kerran edellä mainitut ruuat ovat ainoita, joita tulee poissa ollessani valmistettua, niin syökööt sitten niitä. 

Meille olisi tosi edullista junalla matkustaminen, sillä Äiskä saa eläkeläiskortilla lipun puoleen hintaan. Minä puolestani pääsen liikuntarajoitteisen henkilön avustajana ilmaiseksi. Näin ollen edestakainen matkamme Joensuusta Helsinkiin maksaisi vain reilut kuusi kymppiä. Äiskä kuitenkin tykkäsi, että kun mennään omalla autolla, niin on sitten Helsingin päässä paljon helpompi liikkua, kun ei joka välissä tarvitse olla taksia tilaamassa. Vai olisiko pelännyt, että joutuu bussilla tai metrolla matkustelemaan! No, joka tapauksessa autolla sitten körötellään. 

Joskus olen tehnyt ruuaksi Saksalainen poliisipäällikön vieraskeittoa. Keitto oli ensimmäisellä kerralla niin hyvää, että tänään sitä piti tehdä jälleen. Nyt tosi ihan vähän muunneltuna. Vaihdoin jauhelihan riistakäristykseen. Tulos oli todella onnistunut, sillä riistan maku sopii erinomaisesti kokonaisuuteen. Kokeilkaa ihmeessä kotona.

Hyvää viikonloppua kaikille.

8 kommenttia:

 1. Äiskä on oikeassa. Omalla autolla on mukavampaa. Hauskaa Hesan-reissua!

  VastaaPoista
 2. VR:n Veturiin kirjautuneet pääsevät lauantaisin 10 € maksulla minne vaan, joten ei todellakaan kannata autoilla. Lauantaisin ainakaan.

  VastaaPoista
 3. Mitäh? Miksi lauantaisin ei kannata ajella Helsingissä? Ihan samanlailla siellä pääsee lauantaisin, kuin muinakin päivinä, kaikista pahimmat on ruuhka-ajat arkisin. Ja vaikka autolla ajaakin HKI:iin voi silti reissailla metrolla ja bussilla ja Äiskä tykkäisi ihan varmasti maisemaratikasta :)

  VastaaPoista
 4. Autoilussa on puolensa, mutta jos pääsee raiteille ja taksiin, on siinäkin puolensa ja säästyneen rahan voi käyttää vaikka iskän ja äiskä hemmotteluun Hesassa :)

  Luonnikasta reissua jokatapauksessa ja aina se kotoa pois olo kuitenkin piristää ainakin henkisesti, vaikka reissun jälkeen voi fyysisesti olla ihan väsy ja sippi! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kiitos vielä mukavasta pöytäseurastanne ristiäisissä ja blogivinkeistäsi. Noita miehisiä Runebergin torttuja tulen varmasti kokeilemaan.

  Terveiset Porista!

  Pasi Savolainen

  VastaaPoista
 6. Joskus se on vaan luovutettava ruokailujen suhteen. Josko nuoret vaikka oppisivat haluamaan jotain muuta kun riittävästi reissuja tulee alle.

  Minulla on pikkuhaaste blogissani :)

  VastaaPoista
 7. Mitenkäs teitin viikonlopun reissut ja juhlinnat sujui? olikos kiva reissu ja herkkuja monenmoisia makuhermoja kutittelemassa?

  VastaaPoista
 8. Hyvä reissu. Matka vain turkasen pitkä autolla ajettavaksi, mutta yöpaikka ja juhlapaikka olivat sen verran etäällä toisistaan, että ihan hyvä oli autolla olla liikkeellä.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.