perjantai 19. lokakuuta 2012

Oma lehmä ojassa

Tuossa pari päivää sitten kerroin, että Lehmon Laptonin lahjat olivat jäädä Hellapoliisin varjoon. Tämä ei todellakaan ollut kannanotto Laptonin perheen sisäisiin voimasuhteisiin. Kyse oli siitä, että Kati Jaakonen, joka myös Hellapoliisina tunnetaan, lähetti minulle juuri ilmestyneen Hellapoliisi-lehtensä. Lehden putkahtaminen postista sattui juuri samalle päivälle, jolloin myös Laptonin lahjat olivat käsittelyvuorossa. Hellapoliisi Jaakonen oli tehnyt minusta lehteensä ison haastattelun, josta olin tosi otettu. Muutoin lehti on täynnä toinen toistaan mielenkiintoisempia reseptejä. Ja Lehmon Laptonin lahjoista puhuttaessa ei kyse todellakaan ole soittajan lahjoista. Soittaa mitä soittaa ja soittaa miten soittaa. Semmoinen Laptoni on, mutta hyväsydäminen ja fiksu kaveri. Tykkää liikkua luonnossa. On minullekin monena vuotena Äiskän sairastumisen jälkeen kerännyt ämpärillisen mustikoita. Itse en muka ole ehtinyt, jaksanut tai päässyt metsään. Tekosyitä, tiedän. Olen minä joskus maksua tarjonnut, muttei ole suostunut ottamaan. Tänä syksynä Laptoni yllätti. Toi helkkarin ison muovikassillisen suppilovahveroita. Kuulemma saman hintaisia kuin mustikatkin. Iso kiitos Laptonille. Herkullisen ruuankin ehdin jo kehittelemään, mutta Hellapoliisi tosiaankin jyräsi. Samana päivänä tullut lehti sai minut siinä määrin valtoihinsa, että reseptijuttu jäi kirjoittamatta. Tehdään se joku päivä, kun ollaan syöty einestehtaan kanannahkapullia.

Kuten joskus olen jo maininnutkin, on Laptoni kollega Metlalta. Niin kuin on Ankikin - sen lisäksi, että on Äiskän lapsuuden ystävä. Niinpä nämä ruokajutut kulkevat välillä aika pienessä ympyrässä. Kuten tänään. Söimme nimittäin

maissihiutalebroileripataa Ankin tapaan (Ankilta sain idean ja varsin suurpiirteisen ohjeen, joka toimi)

600 g Atrian pehmeän pippurisia broilerin rintafileitä
maissihiutaleita
8 dl Coca Colaa
vähän öljyä

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen (kiertoilmauuni, tavallinen saa käsittääkseni olla vähän kuumemmalla). Voitele uunivuoka. Laita pohjalle kerros maissihiutaleita, sitten broilerifileitä, taas maissihiutaleita, fileitä ja lopuksi vielä kerros maissihiutaleita. Kaada cokis kulhoon. Kulho 45 minuutiksi uuniin. Minulla oli kannellinen kulho. Viimeisen 10 minuutin ajaksi voit ottaa kannen pois. Tarjoile.Hyvää äänin 3 - 1. Äiskä rankeerasi asteikollaan viitoseen eli sain syödä hänenkin annoksensa ja lähteä kauppaan herkkuiltapalan ostoon! Lisäkseni Juniori ja kaverinsa pitivät kovasti. Saa kuulemma tehdä toistekin. Sinänsä aika ongelmallinen tilanne.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen broileriohje, joutuu ehkä joskus kokeilemaan. :D

    Hellapoliisin lehti oli kyllä mukava uusi tuttavuus, täynnä kivoja reseptejä ja herkullisia kuvia. Ja olipa mainio juttu Iskän kokkailuista siellä lehden lopussa, äsken vihdoin ennätin sen lukemaan. Onnittelut blogin saamasta julkisuudesta ja värikästä syyspäivää! :)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.