tiistai 10. heinäkuuta 2012

Ilosaarirock 2012

Meillä täällä Joensuussa on näin kesäisin vahvaa musiikkitarjontaa. Halusipa sitä tai ei. Tulevana viikonloppuna on nimittäin nykynuorille Ilosaarirock, joka kuuluu tuosta kilometrin päästä ihan hyvin meille saakka. Perjantai-iltana on sitten Ilovaarirock meille 60- ja 70-luvun nuorille. Juniori kysyi, josko haluaisin ostaa hänelle lipun rockiin. Ei tarvinnut miettiä kahta sekuntia. Lupasin ostaa, vaikka Äiskä olikin vastaan. Nimittäin, jos lippua ei osta, nuori notkuu huvialueen ulkopuolella ilman minkäänlaista kontrollia. Olen joskus ollut opiskeluaikoina keräämässä pulloja alueelta, ja meno on ollut alaikäisillä tosi villiä. Sisään mennessä sen sijaan tarkistetaan kassit ja muut kamppeet viinaksien ja muiden laittomuuksien varalta. Sisällä ei sitten myydä alaikäisille. Ja jos jostain tästä huolimatta jotain juotavaa saa, ovat järjestysmiehet kyllä heti kimpussa, kun alaikäisen näköinen alkaa käyttäytyä epävarmasti. Joten paremmassa turvassa lähes 17-vuotias Juniori on lipun kanssa sisällä kuin ilman lippua ulkona.

Tämänpäiväisen ruuan pohjaksi otin viime kesänä kokeillun venäläisen suolaheinäkeiton. Tuloksena syntyi Iskän ideoima 

Viinisuolaheinäkeitto (kuudelle)

1 l vettä
400 g naudanlihasuikaleita (lisäksi pilkoin mukaan kolme eiliseltä jäänyttä kokiksessa haudutettua
          possunkyljystä)
2 ruukullista viinisuolaheinää
2 isoa porkkanaa kuutioituna
2 sipulia pieneksi silputtuna
1 ruukullinen persiljaa
2 sellerin vartta pieniksi pilkottuna
1 rkl kuivattua tilliä
8 - 10 kokonaista maustepippuria
3 laakerinlehteä
2 tl suolaa
4 valkosipulin kynttä
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
smetanaa pöytään

Paista lihasuikaleet kuumalla pannulla kiinni. Lisää kaikki lihat kiehuvaan veteen. Keitä liha kypsäksi. Kuori mahdollinen vaahto pois veden pinnalta. Lisää keittoon pilkottu sipuli, selleri, porkkanat ja mausteet. Anna kiehua noin varttitunti. Pari kolme minuuttia ennen keiton valmistumista lisää valkosipulisilppu, tilli ja silputtu suolaheinä. Murskaa keitetyt munat ja lisää keittoon. Tarjoile. Ja pöydässä smetanaa keittoon. On kuin piste i:n päällä.


Hyvää äänin 3 - 1. Nuoriso ylisti huipuksi, Äiskä rankeerasi asteikollaan viidennen luokan ruuaksi ja söi monta riisipiirasta.

2 kommenttia:

  1. Tuo kuuluminen muuten riippuu paljolti siitä tuuleeko ja mistä suunnasta. Myös telttojen paikat ja suunnat vaikuttavat paljon. Sanoisin että rokki kuuluu tänne yllättävän vähän.
    Joitakin? vuosia sitten laulurinteellä on hengellinen konsertti ja siitä oli sitten paljon kirjoituksia lehdissä kun se kuului paljon selvemmin kaupungilla ja tännekin kuin ilosaarirokki.

    VastaaPoista
  2. Ismo on ihan oikeassa. Tapahtuman koko huomioiden voisi kuulua paljon enemmänkin. Eikä se mitään. Me olemme rock-ihmisiä. Odotetaan vain, että milloin Volbeat tulee Ilosaareen, niin sitten lähdetään mukaan molemmat!

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.