tiistai 30. lokakuuta 2012

Kaapit täyttyvät

Tämä ruuanlaitto on mukava harrastus. Tahtoo vain paikat täyttyä kaikennäköisistä puolillaan olevista purnukoista, "ostan tuon ja kokeilen joskus" -tuotteista ja virheostoksista. Nyt sitten yritän vähän kerrassaan päästä eroon näistä muinaisjäänteistä. Pakasteesta on jo melkein kaksi laatikkoa tyhjentynyt, sillä olen ryhtynyt tekemään entistä enemmän kaikenlaisia kiisseleitä ja marjakeittoja. Jos vaikka kevääseen mennessä saisi tyhjäksi ja sulatettua. Sama on jääkaapin ylähyllyn tilanne. Täynnään kaikennäköisiä, enemmän tai vähemmän tuliseen vivahtavia tököttipurkkeja. Tänään löysin Hellapoliisin äskettäin ilmestyneestä lehdestä hyvä reseptin, johon sai tyhjenneltyä purkkeja. Alla oleva versio on oma variaationi, jonka muokkasin lehden "Jauheliha-texmexpiiras" -reseptin pohjalta sellaiseksi, että mahdollisimman vähän tarvitsi ostaa mitään kaupasta. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

Tulinen jauhelihapiiras

1 pkt (380 g) Myllyn paras piirakkataikinaa suolaisille piirakoille
600 g sikanautajauhelihaa
1 punasipuli
15 sentin pätkä purjoa
2 isoa valkosipulin kynttä
2 paprikaa (kotona kasvatetut jäivät aika pieniksi)
puolet 230 gramman tacokastikepurkista (mild)
4 tosi täyttä ruokalusikallista hrenovinaa (hrenovina on venäläinen piparjuuri-tomaattikastike, jonka valmistuksesta tulee vielä oma juttunsa)
3 kukkurallista ruokalusikallista jalapenorenkaita
2 dl ruokakermaa
2 munaa
kirsikkatomaatteja
150 g juustoraastetta

Paista jauheliha, punasipulisilppu ja purjo pannulla. Lisää murskatut valkosipulit ja suikaloitu paprika sekä kastikkeet ja jalapenot. Sekoita vielä joukkoon ruokakerma ja rikotut munat. Taputtele sulanut piirakkataikina voitelemattomaan piirakkavuokaan. Kaada pannulta mössö vuokaan. Leikkele pinnalle kirsikkatomaatin puolikkaita ja ripottele viimeksi pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteisessa uunissa 30 - 40 minuuttia. Tarjoile.



Hyvää äänin 4 - 0. Juniori poisti jalapenot ja totesi, että tätä voi tehdä toistekin. Minä ja Mari tykättiin ihan sellaisenaan. Äiskä rankeerasi asteikollaan kolmoseen, kun ensin suostuin poistamaan jalapenot.

PS. SaiPa on rautaa!
PS2. Maisteri Siiskonen kirjoitti hyvän postauksen Nuijamaan raja-asemasta, niin pitää minunkin vähän nostaa tuota ylvästä etelä-karjalaisuutta pintaan.

1 kommentti:

  1. Ohjeesi siivittämänä teen samanmoisen jääkaapin tyhjennyksen. Yhtä tulista tavaraa ja purkinpohjia löytyy minultakin. Hyvä vinkki!

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.