maanantai 1. huhtikuuta 2013

Äkillinen muutos

Himputti sentään. Huomenna on iltapäivällä ohjausryhmän kokous, johon olin ajatellut aamupäivällä valmistaa Power-Point-esityksen. 60-luvulla tuo olisi muuten käännetty muotoon Voimapiste-esitys! No,  nyt sitten muuttuneiden tilanteiden äkillisesti ja väliaikaisesti pakottaessa joudun olemaan huomisen kokousta lukuun ottamatta kotona. Eihän siinä muuta, mutta rytmit ovat jo valmiiksi sekaisin, ja tilanne tietää sitä, että ne huomisen aamupäivän hommat pitää tehdä yöllä sen jälkeen, kun päivän vakiohommat on tehty. Taitaa muuten olla ensimmäinen kerta, kun tuon töitä kotiin vuoden 1993 jälkeen! Pääsiäinen tuli tavallaan syötyä jo perjantaina. Niinpä tänään ruokalistalla oli

kaalilaatikkoa liperiläisittäin
(alkuperäinen ohje on julkaistu Liperi-seuran julkaisussa Tuplahuttu ja sipruvelli. Vähän muokkasin.)

1 pieni kaali
öljyä
ruilautus ruokosiirappia
1 dl rikottuja ohrasuurimoita
3 dl vettä
3 dl maitoa
400 g jauhelihaa
2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
2 tl meiramia

Hienonna kaali. Ruskista jauheliha ja laita sivuun. Keitä nesteistä ja ohrasuurimoista puuro. Sillä aikaa kun puuro kiehuu kattilassa, hauduttele koko ajan käännellen kaalisilppua pannulla runsaahkossa öljyssä. Kun puuro alkaa sakenemaan, lisää kattilaan jauhelihat, mausteet ja haudutettu kaali. Sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun uunivuokaan ja kypsennä 150 asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoile sokeroidun puolukkasurvoksen kera.



Erittäin hyvää äänin 3 - 0. Äiskän asteikolla meni kakkosluokan ruuaksi.

4 kommenttia:

  1. Alkoi tehdä mieli kaalilaatikkoa keittotaidottomankin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaalilaatikko on hyvää! Enkä minäkään itse osaa - aina pitää katsoa keittokirjasta muiden kirjottamia ohjeita.

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.