torstai 18. huhtikuuta 2013

Kuule, minusta välitetään

"Moottoripyöräilijä menehtyi kolarissa Noljakassa"

Moottoripyöräilijä menehtyi kolarissa Joensuun Noljakassa tänään kello kahden aikaan. Pelastuslaitoksen mukaan törmäyksen johdosta moottoripyöräilijä lensi arviolta kymmenen metrin matkan pyöräilytielle. Noin 40-vuotiasta miestä yritettiin elvyttää noin 30 minuuttia."


En ollut huomannut uustista. Marin kanssa soiteltiin ihan muita asioita neljältä, ja Mari kysyi, että oliko tuttuja. No ei onneksi ollut. Laittelin ruuan, ja käytiin Äiskän kanssa syömään. Puhelin soi. 16.56 Laptoni soittaa. No joo, täytyy vastata. On tietysti ostanut uuden kitaran tai muuta mukavaa, kuten iso kala verkosta. "No sitä sentään ollaan hengissä. Minä ihan vakavissani lähetin sen tekstiviestin! Kun ei tullut vastausta, oli pakko ryhtyä soittamaan." Hiljaiselta mieheltä tuli kerrankin puhetta enemmän kanssa. Sain puheenvuoron ja tiedustelin, että minkä tekstiviestin. Ilmeni, että Laptoni oli tiedustellut minulta tekstiviestillä, olinko ollut se motoristi. Ja kun en ollut vastannut, säikähti veikkauksensa osuneen oikeaan. Minä nimittäin asun aivan tuon tapahtumapaikan lähellä. No, tilanne selvisi, ja jatkoin syömistä. Ensin kuitenkin katsoin puhelimen viestit.

15.49 Lehmon Laptoni:
"Moottoripyöräilijä kuollut tänään Noljakassa. Et kai se nyt perkele vaan ole sinä?"

Tuntuu tosi hyvältä, kun huomaa, että minusta välitetään. 

Niin siitä syömisestä. Tänään söimme Äiskän kanssa kahden

suppilovahverokeittoa (oli muuten ihan sattumoisin Laptonin keräämiä sieniä)

3 dl käsiteltyjä suppilovahveroita, sellaisia nesteet pois pannulla keitettyjä ja pakastettuja
loraus öljyä
1 sipuli silputtuna
4 rkl kokojyvävehnäjauhoja
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
1/2 tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
2 tl rakuunaa

Paistele sieniä kattilassa sen verran, että kosteus poistuu. Lisää loraus öljyä ja sipulisilppu. Kuullottele kokonaisuutta sen aikaa, että sipuli pehmenee. Lisää vehnäjauhot ja sekoita. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä kaksi - kolme minuuttia eli kunnes keitto alkaa sakenemaan. Lisää kerma, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pienellä tulella varttitunti. Mausta pippurilla ja rakuunalla. Tarkista suolan määrä suun mukaiseksi. Minulla vaati tuon teelusikallisen lisää. Tarjoile.

Hyvää äänin 2 - 0. Äiskä rankeerasi kakkosluokkaan, mikä on viime aikojen kokemusten mukaan sieniruualta aika hyvin.

6 kommenttia:

 1. Kyllä sinä tulit minullekin ensimmäisenä mieleeni tuota juttua netistä lukiessa ja aattelin, että on se nyt lähtenyt kuitenkin sillä motskarillaan jo tien päälle.. että jos tänne ei olis pariin päivään alkanut kuulua päiväyksiä, olis kyl pitänyt jo kysellä. Hyvä että se et ollut sinä, harmitus hänelle kuka oli :(
  Kyllä sinusta välitetään!

  VastaaPoista
 2. Kuule, sama pelästynyt ajatus kävi mielessä eteläisessä läänissäkin. Vaikka ei tunne, niin toisen "tuntee". Netti on ihmeellinen asia.
  Kyllä nämä tapahtumat aina pistää miettimään, että kuinka pienestä kaikki on kiinni. Oikein hyvää viikonloppua!!

  VastaaPoista
 3. Ensimmäisenä tulit mieleeni,kun luin uutista lehdestä. Huomasin sitten, että motoristin sanottiin olevan vuonna 1974 syntynyt,joten ikä ei täsmännyt. Hyvää viikonloppua !
  t. vakituinen lukija ( vaan ei kommentoija ) Irmeli V

  VastaaPoista
 4. Kiitokset vaan kaikille niin kommenteissa, sähköposteissa kuin muilla keinoin välittämisensä osoittaneille. Ja Irmeli V oli tehnyt tuon iän suhteen aivan oikean johtopäätöksen. Sinänsä imartelevaa, että suurin osa on pitänyt minua niin nuorekkaana, että ei kiinnittänyt asiaan huomiota.

  Hyvää viikonloppua kaikille. Varokaa moottoripyöriä ja mopoja liikenteessä.

  VastaaPoista
 5. Ihan samat sanat minulta kuin muiltakin. Kylmän henkäys kävi uutisotsikkoa lukiessa, kunnes uhrin ikä tuli esille. Tämmöstä se on.
  Viime kesänä yllättävän moni motoristi piti keltaisia huomioliivejä ajopuvun päällä. Erottuivat sateisen harmaassa maisemassakin erinomaisesti! Suosittelen tätä halpaa henkivakuutusta myös sinulle.

  Ja suppiskeitto on ihan aina hyvää!! Mukavaa viikonloppua täältäkin.

  VastaaPoista
 6. Totta, välittämisen voi kertoa niin erilaisilla sanoilla.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.