torstai 4. huhtikuuta 2013

Sika-sienitattarello

Liikaa tekemistä. Yläluomi hirttää jo kiinni. Aiheita olisi, mutta sänky vetää jo puoleensa. Siitä huolimatta piti tänäänkin syödä. Kyllä kokkaaminen on mahtava harrastus! Ei malta edes väsyneenä jättää päivääkään väliin. Tänään syötiin

Sika-sienitattarelloa (vaihteeksi ihan itse kehitetty resepti!)
(riittää viidelle-kuudelle hengelle)

450 g sianlihasuikaleita
1 prk herkkusieniä (toki 200 g tuoreita olisi vielä parempi)
1 kpl sipuli
n. 15 cm pätkä purjoa
15 kirsikkatomaattia
3 dl tattaria
1 lihaliemikuutio
50 g voita
5 dl vettä
öljyä
1 tl oreganoa
2 tl ruohosipulia
1 tl mustapippurirouhetta
1 rkl balsamiviinietikkaa

Paista lihasuikaleet kuumalla pannulla melko kypsäksi - vähän enemmän kuin pinta umpeen. Siirrä sivuun. Kuullota öljyssä silputtu sipuli ja purjo. Purjo saa olla sellainen vähän rapsakka, al dente. Siirrä sivuun. Huuhdo tattari. Kuumenna huuhdottua tattaria pannulla koko ajan käännellen kunnes tattarin haju nousee nenään. Lisää voi. Kun voi on sulanut, lisää vesi, lihaliemikuutio ja aluksi valmistetut liha sekä sipuli ja purjo. Lisää tässä vaiheessa myös mausteet balsamiviinietikkaa lukuun ottamatta. Keitä pienellä teholla kunnes vesi on lähes kokonaan kadonnut pannulta. Odotellessa leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi ja kun neste alkaa olla vähissä, lisää puolikkaat pannulle. Hauduttele vielä hetki koko ajan käännellen. Kun tomaateissa alkaa näkyä merkkejä kuoren osittaisesta irtoamisesta (noin 5 minuutin kuluttua) lisää balsamiviinietikka. Tarjoile.

Kuva: Jarno Pääkkönen

Hyvää äänin 3 - 0. Äiskän asteikolla kolmannen luokan ruokaa. Tämänkään päiväisten toimittajien mielipiteitä ei tasapuolisuuden vuoksi oteta huomioon, vaikka Insinöörin ilmaisua lainaten "ei näyttänyt sylettävän".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.