lauantai 18. elokuuta 2012

Tule syksy lämpöinen

Neljä vuotta sitten, kun Äiskä sairastui, oli kylmä syksy. Muistan miten yritin epätoivoisesti erilaisia viritelmiä rakentamalla saada edes muutaman tomaatin lasten iloksi kypsymään. Nyt on viljelmät tosi hyvällä mallilla. Niin chilit, paprikat kuin tomaatitkin ovat hyvässä raakilevaiheessa. Nyt täytyy vain toivoa, että syksy olisi tosiaan lämmin ja aurinkoinen, niin ehtisivät kypsyä kunnolla.
Eilen illalla vietin ruokahetken ihan itselleni. Paistoin puolivalmiina ostettuja yrttipatonkeja ja valmistin patongille dippikastikkeeksi 

Le Rustique valkohomejuustoa uunissa

1 kpl camembert-tyyppistä valkohomejuustoa
valkosipulin kynsi
ripaus timjamia
oliiviöljyä
(suolaa)
pippuria


Poista juusto pakkauksesta. Leikkaa juustokiekosta varovasti "kansi" pois. Pane juusto takaisin rasiaansa (yleensä puinen). Levittele juuston päälle murskattu valkosipulin kynsi. Pirskottele ruokalusikallisen verran oliiviöljyä ja sen jälkeen vähän timjamia ja lopuksi pippuria. Minä en suolaa lisännyt, sillä juusto itsessään on jo melko suolainen. Paista juusto uunissa 200 asteisessa uunissa vajaa 15 minuuttia. Tarjoile kuumana. Dippaa patonkia tai vaaleaa leipää juustoon. On hyvvää! Niin, siksi ihan vain itselleni, että meillä muut eivät pidä valkohomejuustosta.

3 kommenttia:

 1. Nyt löytyi yhden miehen (tai naisen) fondye. Meillä kaikki pitävät juustoista, myös valkohomejuustosta, eli kokeiluun menee.

  VastaaPoista
 2. Me ollaan lapsen kanssa joskus vedetty vastaava huoneenlämpöisenä, kun ostaa juuston vielä lähellä viimeistä päiväystä, niin se on jo valmiiksi löysää. Ihanaa :)

  -- minna

  VastaaPoista
 3. Joku telkkarikokki - oisko ollu Jamie - teki joskus tuommoista kans. Hän tökki vielä juustoon reikiä ja valeli juustoa tilkalla valkoviiniä. Siitä asti olen tuota himoinnut - testaamatta on edelleen.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.