Neljä vuotta sitten, kun Äiskä sairastui, oli kylmä syksy. Muistan miten yritin epätoivoisesti erilaisia viritelmiä rakentamalla saada edes muutaman tomaatin lasten iloksi kypsymään. Nyt on viljelmät tosi hyvällä mallilla. Niin chilit, paprikat kuin tomaatitkin ovat hyvässä raakilevaiheessa. Nyt täytyy vain toivoa, että syksy olisi tosiaan lämmin ja aurinkoinen, niin ehtisivät kypsyä kunnolla.
Eilen illalla vietin ruokahetken ihan itselleni. Paistoin puolivalmiina ostettuja yrttipatonkeja ja valmistin patongille dippikastikkeeksi
Le Rustique valkohomejuustoa uunissa
1 kpl camembert-tyyppistä valkohomejuustoa
valkosipulin kynsi
ripaus timjamia
oliiviöljyä
(suolaa)
pippuria
Poista juusto pakkauksesta. Leikkaa juustokiekosta varovasti "kansi" pois. Pane juusto takaisin rasiaansa (yleensä puinen). Levittele juuston päälle murskattu valkosipulin kynsi. Pirskottele ruokalusikallisen verran oliiviöljyä ja sen jälkeen vähän timjamia ja lopuksi pippuria. Minä en suolaa lisännyt, sillä juusto itsessään on jo melko suolainen. Paista juusto uunissa 200 asteisessa uunissa vajaa 15 minuuttia. Tarjoile kuumana. Dippaa patonkia tai vaaleaa leipää juustoon. On hyvvää! Niin, siksi ihan vain itselleni, että meillä muut eivät pidä valkohomejuustosta.
Nyt löytyi yhden miehen (tai naisen) fondye. Meillä kaikki pitävät juustoista, myös valkohomejuustosta, eli kokeiluun menee.
VastaaPoistaMe ollaan lapsen kanssa joskus vedetty vastaava huoneenlämpöisenä, kun ostaa juuston vielä lähellä viimeistä päiväystä, niin se on jo valmiiksi löysää. Ihanaa :)
VastaaPoista-- minna
Joku telkkarikokki - oisko ollu Jamie - teki joskus tuommoista kans. Hän tökki vielä juustoon reikiä ja valeli juustoa tilkalla valkoviiniä. Siitä asti olen tuota himoinnut - testaamatta on edelleen.
VastaaPoista