sunnuntai 19. elokuuta 2012

Kalaa nam (NAM)

Tänään oli hyvä päivä. Nousin aamulla viideltä ylös ja ajaa päräytin moottoripyörällä Joensuusta Hankasalmelle - vajaa kolme tuntia. Jari-Pekassa tapasin Lempäälästä vastaan tulleen pariskunnan, jonka kanssa vaihdoimme moottoripyörät päittäin. Kaveri sai haluamansa customin, ja minä haluamani enduron. Molemmat oltiin tyytyväisiä. Mennessä nähdään kuinka pitkään minun tyytyväisyyteni kestää. Minä kun en noista koneista ymmärrä mitään. Joko hankintani on onnistunut ja rouhea käynti johtuu isosta yksisylinterisestä moottorista tai sitten olen hankkinut oikean pommin. Joka tapauksessa kotiin ajelin pikkuteitä pitkin nauttien entiseen verrattuna loistavasta ajettavuudesta. Kotona odottikin sitten Äiskän synttärit. Melkein kaikki lähipiiriimme kuuluvat ihmiset kävivät kakkukahveilla ja mukavaa oli. Maittavan kakun oli tehnyt Visiitti-ravintoloiden kakkumestari Tuula.

Mutta illalla söimme

afrikkalaisia kalapihvejä
lähde: Namibialainen keittokirja, Heli Kuusipalo, Suomi-Namibia-seura, 2004

800 g pakastekalaa
2 dl pakastemaissia
3 kananmunaa
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
2 rkl maizena jauhoja (miksiköhän tähän ei kelpaa myllynparas perunajauhot?)
teelusikan kärjellinen valkopippuria
öljyä paistamiseen

Pilko kala pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Silppua sekaan sipuli ja purista valkosipuli puristimen läpi joukkoon. Sekoita kaikki loputkin ainekset kulhossa. Muotoile käsillä noin sentin paksuisia pihvejä, jotka paistat pannulla öljyssä kauniin ruskeiksi molemmilta puolin. Tarjoile keitetyn riisin kera.

Hyvää äänin 3 - 0. Äiskän asteikolla menin kakkoseen.

Ja minä menen nyt nukkumaan. Hyvää yötä kaikille tasapuolisesti.

6 kommenttia:

 1. Oisko maissijauho Namibiassa tavallisempaa kuin pottu-? Kuulostaa varsin hyvältä; topakka maustaminen on kalapihveissä A ja O.
  Turvallisia ja hauskoja kilometrejä vaihdokkaalla!

  VastaaPoista
 2. Lukiko ohjeessa ihan maizena? Maissijauho on oikeasti eriasia, maissijauho on sellaista kellertävää maissista jauhettua, maizena kun on pelkkä maissintärkkelystä. Tosin maizenan ja perunajauhon eroavaisuus on se että maizena pitää nesteen itsessään kauemmin kuin perunajauho (ja sitoo maitoa paremmin)tosin vaatii pitemmän keittoajan -ja tämähän on kaikkien tiedossa koulun köksän tunneilta, eli pelkkää paasausta perunajauho vs. maizena.

  VastaaPoista
 3. Jep. Ohjeessa luki, että maizena-jauhoja.

  Ja kiitos hiikkis. Meillä kun ei koulussa oolut kotsaa, niin tuo neste-juttu oli minulle ihan uutta.

  VastaaPoista
 4. Myöhästyneet synttärionnittelut Äiskälle ja sulle lykkyä enduron kanssa! Työpaikan parkissa ihastelin tänään muikeaa Harrikkaa: nopeusmittari maileissa (ainoa mittari), pikkuset sivupeilit, hihnaveto (!) ja tankissa oli "Screamin' Eagle" logo! Ei mitään ylimääräistä. Silmä lepäsi.

  VastaaPoista
 5. Niinpä. Moottoripyörän pitäisi oikeastaan olla suvultaan femini kielissä, joissa sanoilla on suku. Miehet pitävät niistä. Jokaisella on oma suosikkinsa. Järkisyillä voi perustella jonkun paremmaksi kuin toisen, mutta se, miltä mikäkin näyttää, on tunnepuolen makuasia. Ja HD:n tapaisen customit ovat kieltämättä aika komeita.

  No niinpä niin. Naisnäkökulmana toki voi sanoa, että maskuliini on juuri oikea suku moottoripyörälle. Molemmissa silmä lepää tiettyjen henkilökohtaisten kriteerien täytyttyä.

  VastaaPoista
 6. Oivalsit oikein :)

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.