perjantai 16. joulukuuta 2011

Kinkkukisa

Minulla on ongelma. Ei onneksi kovin henkilökohtainen. Appiukko on tuonut vuosia meille pitopalvelu Visiitin paistaman joulukinkun. Hieno joululahja ja hieno perinne. Nyt vain pari asiaa tuottaa isosti "ongelmaa". Ensinnäkin, minä ja lapset aletaan olla kyllästyneitä tähän suomalaiseen jouluperinteen mukaiseen ruokailuun. Samoja laatikoita ja kinkkua monta päivää peräkkäin. Ja sitten vielä kaiken lisäksi ollaan menossa joulunpyhiksi äitini luo Simpeleelle.

Tästä kaikesta seuraa seuraavanlainen tapahtumaketju. Appiukko on tilannut kinkun. 22. tai 23. päivä joku tuo sen meille ja kertoo appiukolta terveisiä ja hyvän joulun toivotuksia. Minä soitan appiukolle ja kiitän. Soiton jälkeen laitan kinkun jääkaappiin ja pakkaan perheen autoon. Sitten lähdemme koko perhe joulun viettoon, paitsi uusi perheenjäsenemme kinkku. Simpeleellä sitten syömme kyllästymiseen asti niitä herkullisia laatikoita ja kinkkua kunnes maanantaina palaamme kotiin. Kotona odottaa aloittamaton kinkku jääkaapissa. Ja kenenkään ei tee enää mieli kinkkusiivuja perunoiden kera. Eikä laatikoiden.

Edellä kerrotusta syystä julistan kilpailun: lähetä sähköpostiini cooking.snowman@gmail.com resepti, jossa kerrotaan, mitä voisin siitä kypsästä kinkusta valmistaa. Toki voit laittaa reseptin "siviilisähköpostiinikin", jos sen tiedät. Kilpailu on voimassa 23.12.11 klo 24.00 saakka. Kävin tänään Venäjällä ja ostin kaksi palkintoa kilpailuun, joten ei tarvitse pelätä voittavansa viikon vanhaa kinkkua. Toisen palkinnon saa se, joka onnistuu lähettämään mielestäni parhaan oloisen reseptin. Ja toisen palkinnon lähetän oudoimman toteutuskelpoisen reseptin lähettäjälle. Jos reseptejä tulee todella paljon, on palkitseminen tehtävä lukemalla tapahtuvan arvioinnin perusteella. Lupaan kuitenkin kokeilla jokaisen reseptin ja julkaista ne blogissani. 

Voisin toki lahjoittaa kinkun jollekin, mutta mielestäni näin on paljon hauskempaa. Huomenna on firman pikkujoulut, joten blogipäivitys saattaa olla hieman epävarmoissa kantimissa mikäli vanhoihin merkkeihin on uskomista.

7 kommenttia:

 1. Nythän se heitti tänne mielenkiintoisen haasteen :) pitääpä miettiä paremmalla ajalla syvällisemmin kinkun kohtaloa - - -

  VastaaPoista
 2. Otapa kinkku Simpeleelle mukaan. Tai jos tiedät vähävaraisen perheen tms, lahjoita heille kinkku. Tai sitten pilko kinkku pieniksi palasiksi ja pakasta rasioissa. Näin voit tehdä kinkkukuutioita sisältävää ruokaa monta kertaa. Yksi vaihtoehto on tehdä hirmuisen iso kattilallinen keittoa, johon pistät kinkkukuutiot. Kutsut sitten ystävät ja kylänmiehet keitolle vaikka teidän pihalle uuden vuoden aattona ja pyydät, että jokainen tuo omat ruokailuvälineensä. Ei tule tiskiä, eikä tarvi tuhlata kertakäyttöastioihin. Nuotio vaan lämmikkeeksi (taskulämpimän lisäksi).
  terv. Kaarina

  VastaaPoista
 3. Johan pistit pahan... Kauanko on aikaa miettiä eli milloin kilpailusi eräpäivä on? Huomioi kinkun eräpäivä :)

  Ratkiriemukasta pikkujoulua!

  VastaaPoista
 4. Hauska kilpailu! Valitettavasti en ole kinkun suuri ystävä, kinkkureseptitkin on vähissä.

  VastaaPoista
 5. Minä laitoinkin jo ehdotuksen tuonne snowmaniin. Toivottavasti tuli perille!

  Laitoinkin tänään ohjeen ruokablogiini samanlaisesta jutusta! :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta :o) Aikataulu voi muodostua ongelmaksi, sillä reseptinkehittelyyn tarvittavia raaka-aineita on mun taloudessa tarjolla vasta jouluaaton jälkeen. Yritän keksiä jotain - vaikka sitten kilpailuajan umpeutumisen jälkeen. Tuleehan se joulu lie ens vuonnakin?

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.