tiistai 13. joulukuuta 2011

Ei epäilytä enää

Jo minä ihmettelin, mikä on Juniorilla, kun on niin asiallisesti ollut. Nyt se selvisi. Syy on paniikki. Tänään oli matematiikan koe, ja mies laiskuuttaan pihalla kuin lumiukko tammikuussa. Juniori tuli eilen illalla yhdeksän aikaan selittämään, että ei ymmärrä matematiikasta mitään ja koe tänään. Näytteli vielä kirjasta, mitä kaikkea ei osaa. No eihän sille enää siihen aikaan mitään ollut tehtävissä. Ja kun kyse on siitä, että koulunkäynti ei ole kiinnostanut tippaakaan. Minä olen vuosia sanonut, että pitää kysyä minulta, jos ei ymmärrä opettajan selityksiä. Ei tulosta. Aina tullaan sitten viimeisenä iltana. Ei silloin enää nukkumaanmenoaikaan mitään opeteta. Tänään sitten oli koe, eikä mennyt läpi. Perjantaina saa kuulemma uusia. Oli tänään kuin kusi sukassa ja nöyrästi kyseli, josko isä joutaisit neuvomaan. Jousinhan minä. Tänään kartoitettiin tilanne, huomenna opetellaan ja torstaina kerrataan. Ja kun miehellä olisi kyllä ymmärrystä oppia, mutta kun ei ole ymmärrystä opetella. Pahaa tekee vierestä katsoa, eikä siitä pakolla luettamisesta tuon ikäisellä mitään tule kuitenkaan. Eestään sen syömättömän löytää, sanoi aina isävainaa. Niin minäkin nykyään ajattelen, kun sanon lapsille, että ei se minun näppejä palenna, kun pakkasessa töitänne räpellätte, kun ette viitsineet lukea.

Tänään syötiin lihapullia marokkolaisittain (resepti muokattu Maku-lehdessä joskus v. 2011 olleesta)

500 g kaupan lihapullia
2 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
1 tl korianterin siemeniä
1 tl kanelia
1 rkl sokeria
1 prk tomaattimurskaa
1 lihaliemikuutio
5 dl vettä
1/2 ruukullinen korianteria

Kuumenna öljy kattilassa ja purista sinne valkosipulin kynnet. Kuumenna hetken aikaa sekoitellen. Lisää tuoretta korianteria lukuun ottamatta muut aineet. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta pienellä teholla keittäen kymmenisen minuuttia. Nosta lihapullat kattilaan ja kuumenna sen aikaa, että lihapullat kuumenevat kauttaaltaan. Lopuksi silppua tuoretta korianteria pinnalle. Tarjoile.


Me söimme makaronin kanssa, mutta yhtä hyvin käy riisi, cuscus tai perunat.  4 - 0 hyvää, Äiskän asteikolla kolmonen.

4 kommenttia:

 1. Vai semmoinen oli tausta tuolle kiltteydelle ja koti-iltapäivälle... on tuo nuorenlogiikka niin erilaista kuin naise- tai miehenlogiikka :) onnea ja menestystä että läpi pääsisi!

  VastaaPoista
 2. Siltä vaikuttaa. Ja nuorisologiikka on tosiaan ihan oma lajinsa.

  VastaaPoista
 3. toin aikoinaan Marokosta tagineruukun. aidon ostin, en turistikaupasta. pirun painava se oli ja tullissa herätti joukon ilmeitä...

  mutta ah, mikä ruuanlaittovehje se oli. omatkin mukulani söivät suruttä kasvikset ja kalat sun muut kun siina aterian valmistin. koitapa hankkia sellainen. iso.

  minunkin pitäisi, keskimmäinen tytär sen jo ehti "ennakkoperiä" aikoja sitten.

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoisen näköinen vekotin. Pitäisi käydä vain siellä Marokossa.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.