maanantai 19. joulukuuta 2011

Taatto lähti innoissaan

joulukuusen, kuusen hankintaa, lauletaan vanhassa joululaulussa. Minä nyt en taitanut eilen niin kovinkaan innoissaan kuusen ostoon lähdöstä olla. Minulle se on enemmänkin jo välttämätön velvollisuus. Äiskä sen sijaan oli innoissaan. Ollaan asuttu Joensuun Noljakassa kahdeksan vuotta ja joka vuosi ostettu kuusi tuosta parin sadan metrin päästä. Metsäalalle opiskelevat nuoret kaverit ovat omakotitalon pihassa myyneet kuusia. Olen tykännyt toisaalta näin tukea opiskelijoiden elämää ja raadollisemmin ajateltuna kauppapaikka on ollut sopivan lähellä, että kuusen on voinut kantaa kotiin.

Niinpä sitten eilen lähdettiin Äiskän kanssa yhdessä. Kaupassa käytiin muutenkin, joten autolla oltiin. Eihän se oikein olisi kävellen onnistunutkaan. Äiskä toki olisi kyllä kävellyt, mutta minun mahdollisuuteni kantaa kuusta ja samalla varmistaa Äiskän kävelyä olisivat olleet vajavaiset. No autolla pihaan ja siellähän niitä kuusia oli niin kuin ennenkin. Mutta kauppiaita ei näy missään! Nousin autosta ihmettelemään tilannetta ja "Joulukuusia" kyltin vieressä pöydällä olikin lappu: "Mentiin käymään kaupungilla. Ota kuusi ja maksa illalla." !


Voiko tällaista olla vielä olemassa, oli ensimmäinen ajatus. Eihän Joensuu ole mikään iso kaupunki, ja myyntipaikalta oli matkaa ydinkeskustaan noin kaksi ja puoli kilometriä, mutta silti! On hienoa, että on edes joulun alla olemassa tällaista vilpitöntä luottamusta toiseen ihmiseen. Valittiin Äiskän kanssa kuusi, lastattiin se autoon ja poistuttiin paikalta. Illalla sitten kävin maksamassa kuusen. Ei ollut kallis. Kuusikauppa oli siirtynyt pojalta isälle, kun poika oli päässyt Etelä-Savoon töihin valmistuttuaan.


Nyt kuusi töröttää olohuoneen nurkassa. Joulumieli alkaa nousta.


Ruokana syötiin Sinappimunia  ja perunoita. En ole vieläkään edistynyt kokeilemaan alusta saakka itse valmistettua versiota. Tämäkin oli sellainen valmiskastikepussi, mutta kyllä se vielä joskus koittaa sekin aika. Äiskä antoi tällä kertaa asteikollaan kakkosen.

PS. Reseptejä lukematta sanoisin, että aika lähelle sinappimunien kaltainen ruoka tulee, kun valkokastikkeeseen lisää vähän sinappia ja heittä sitten ne munat sekaan.

4 kommenttia:

 1. Hienoa kuusikauppaa tuollainen :)
  Mulla töröttää kuusi vesiämpärissä pihalla, kävin maalaistalossa kylässä ja sain valita mieleiseni kuusen, titävät mitä tahdon, sellaisen suht solakan ja suht tuuheaokaisen miehen mittaisin komian kuusen... nyt ei ohan napakymppi ollut muuta kaunis kuusi kummiskii :)
  Olen yhden venäläisen joulun viettänyt muovikuusen ja värivalojen kanssa, silloin nuorena ja nättinä... sitten päätin että jos kuusi on oltava, on sen oltava aito ja kaunis kuusi... niin on ollut :)

  Täällä meijän kylällä muuten toimii kukkakauppa iltaisin ja vkl tuolla systeemillä...

  VastaaPoista
 2. Värivalot, muovikuusi ja kumikinkku - uutena vuotena sitten vielä sähkösikari! Voi tätä nykyaikaa.

  Toisaalta, olisiko muovikuusi ja kumikinkku kuitenkin loppupelissä ekologisempi vaihtoehto?

  Ja sähkösikari terveellisempi?

  VastaaPoista
 3. Tuli hyvä mieli moisesta luottavaisuudesta! Täällä ainakin joulumieli muutenkin nousussa, vaikkei lunta ole kuin unelmissa. Onhan se upeaa, että juuri keskellä pimeintä aikaa on meillä tämä joulu arjen piristykseksi ja katkaisuksi. Valot pois, kynttilät palamaan ja takkatulta tuijottamaan. Kenties lasillinen jotain..

  VastaaPoista
 4. iskä, aina ei voi olla ekologinen ja terveellinen ;)

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.