perjantai 9. joulukuuta 2011

Yksinkertainen on maukasta

Vanha sanontahan sanoo, että naiset pitävät yksinkertaisista asioista. Siksi he rakastuvat miehiin. En tiedä tuon loppuosan paikkansapitävyyttä. Lienen jopa jossain määrin jäävi arvioimaan asiaa. Ruuan suhteen tuli kyllä tänään todettua pariinkin otteeseen, että oli miten oli, mutta näin on! Kun tulin töistä kotiin, niin Äiskä vei minut keittiöön ja osoitti kaapista makaronipakettia. Se tarkoitti, että jotain makaroniruokaa pitäisi laittaa. No minä avasin vastavetona jääkaapin oven ja nostin sieltä keittiön työpöydälle hampurilaistarvikkeet. Katso nyt, eikö tämä kuitenkin olisi maukkaampaa. Äiskä innostui heti. Kun Juniori tuli tunnin kuluttua kotiin, valmistimme niin perushampurilaisia kuin vain olla voi. Isoja hampurilaissämpylöitä leivänpaahtimessa kuumaksi. Kaupan jauhelihapihvit pannulla kuumiksi. Sitten sämpylän puolikkaan päälle salaatti, cheddarjuustoviipale, pihvi, tomaattisiivu, pari suolakurkkusiivua ja lopuksi hampurilaiskastiketta ja ketsuppia. Voisko enää yksinkertaisempaa olla. Äiskä totesi kolmeen eri kertaan ensimmäisen ja viimeisen hampurilaisen aikana, että njam, eli  Äiskän asteikolla helähti komiasti kakkoseksi! Toinen toteen näyttö koettiin illalla, kun iltapalaksi syötiin Lidlin sacher-kakkua. On muuten aika mielenkiintoista, kuinka sairauden myötä myös makuaisti on jossain määrin muuttunut. Ennen tiramisu oli Äiskästä tosi hyvää, mutta nykyään ei tykkää syödä yhtään. Tosin vanhalta muistilta aina ihastelee, että onpa herkkua.

Eli kokkailut olivat aikalailla einesruokapainotteisia tänään. Viikon ruokalista tuli kuitenkin tehtyä:

Perjantai     hampurilaisia
Lauantai      kaalijauhelihalaatikkoa
Sunnuntai    lapset kokkaavat tortilloja
Maanantai   pelmenejä basilikapinaattikastikkeella
Tiistai          lihapullapataa ja riisiä
Keskiviikko broileria ja makaronia
Torstai         hirssipuuroa
Perjantai      työpaikan pikkujoulut, pitää keksiä jotain nopeaa

5 kommenttia:

 1. Tään päivän ruokalista:
  - Töihin menin 250 g suklaakakkua aamiaiseksi
  - Lounaaksi 2 kreemi täyte venhosta
  - Päivälliseksi 3 viineriä

  VastaaPoista
 2. Siis tämä oli Vauhtilantien kommentti, vaan nuo "ruuat" oli työpaikalla;)

  VastaaPoista
 3. Löysin Helsingin Arabianrannan S-marketista, tavallisesta ruokakaupastani, kehumiasi Deliciest-lihapelmeneitä.Näköjään ne ovat valmistettu Helsingin Urheilukadulla, lieneekö Töölöössä.

  Valkosipulijauhetta on mausteena. Heti kun saan katraani pässit kiinni yhdellä kertaa, keitän niille kaksi pussillista pelmeneitä!

  Uskon, että tykkäävät.

  VastaaPoista
 4. Siitä Cheddar-juustosta, Iskä kokkaa, tässä vihje kannattaako cheddaria perheelle syöttää kun juustoja kuitenkin on niin hurjan paljon...
  Mukavaa viikonloppua !
  E102 tartratsiini on keltainen väriaine (atsoväri) ja sitä käytetään makeisissa, leivonnaisissa ja virvoitusjuomissa. Lisäainetta voidaan käyttää yhdessä sinisten väriaineiden kanssa, jotta tuotteisiin saadaan vihreää väriainetta.

  Lisäainetta pidetään kaikista haitallisimpana atso-värinä. Voi aiheuttaa ihottumaoireita ja muita yliherkkyysoireita erityisesti astmaatikoille ja asetyylisalisyylihapolle allergisilla. On epäilty aiheuttavan lapsilla kromosomimuutoksia, kilpirauhaskasvaimia sekä hyperaktiivisuutta. Lisäaine on kielletty Norjassa ja oli kielletty Itävallassa ja Saksassa ennen EUhun liittymistä. EU:n asetuksen mukaan : “Voi vaikuttaa haitallisesti lasten aktiivisuustasoon ja heikentää tarkkaavaisuutta.”

  VastaaPoista
 5. Vauhtila: meneehän se päivä iltaan noillakin eväillä. Onneksi ilta korjaa päivän touhut...

  Hyvä Kaisa! Pelmenien kanssa voit kokeilla periaatteessa myös kaikkia löytämiäsi ravioli- ja tortellinireseptejä.

  Ja Tartratsiini-anonyymi: ensinnäkin, jos meillä syödään kaksi kertaa vuodessa hampurilaisia ja niiden kanssa cheddaria, on ihan yks paskan hailee, mitä ne sisältä, jos ovat kerran elintarvikkeeksi hyväksyttyjä. Ja toiseksi, kun satsaa hinnan sijasta laatuun, E-merkintöjen määrä vähenee pakkauksen kupeesta. Käyttämämme cheddar ei mainitsemaasi ainetta sisällä.

  Hyvää viikonloppua kaikille.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.