tiistai 14. tammikuuta 2014

Kunto ylös, paino alas!

Vuoden vaihtuessa moni teki uudenvuodenlupauksia. Minä sen sijaan asetin itselleni uudenvuoden tavoitteita. Kunnon ylös saaminen oli sinänsä asetettu tavoitteeksi jo syksyisen sairastumisen jälkeen. Sen verran alas se oli päässyt luiskahtamaan kuukauden sairaalassa makaamisen aikana. Myös toinen tavoite liittyy jollain tavalla päivärytmin uuteen kuosiin laittamiseen: ainakin yhtenä päivän on pitkästyttävä. Tästä jo on puhetta ollutkin, mutta kolmas tavoite oli tarkoitus pitää aivan omana tietonani, mutta kun Eilistä paistoa -blogin Johanna kertoi omastaan, niin rohkaistuin minäkin. Painoa pitäisi saada 20 kiloa alaspäin juhannukseen mennessä. Menetelmä on hyvin yksinkertainen: 20 kiloa jaetaan tasaisen pudotuksen tavoitteeksi 172 päivälle. Lopputuloksena on tavoitepaino alkuvuoden jokaiselle päivälle. Pudotusta syntyy 116 grammaa per päivä. Jos vaaka joku aamu näyttää liian paljon, syödään silloin vain salaatteja. Ja niitä on sitten syöty!

Andalusian salaatti

punainen, keltainen ja vihreä paprika
2 salaattisikuria
1 sipuli
1 dl majoneesia (kevytmajoneesia)
ripaus suolaa ja pippuria
1 jäävuorisalaatti
2 appelsiinia
täytettyjä vihreitä oliiveja

Silppua kulhon pohjalle paprikat, salaattisikuri ja sipuli. Sekoita. Sekoita majoneesiin suola ja pippuri. Levitä seos kasvisten päälle. Leikkaa salaatti seuraavaksi kulhoon. Paloittele kuoritut appelsiinit salaatin päälle ja lopuksi lisää 5 - 10 oliivia pinnalle. Ja sitten ei kun syömään. Edellä kuvatulla annoksella raavas mies pärjää kevyessä toimistotyössä päivän aamusta seuraavaan aamuun - koko ajan pientä nälkää tuntien.

10 kommenttia:

 1. Hienoa Iskä :)
  Olen kärppänä kuulolla miten projekti etenee. Laihdutusta tai muutakaan isompaa tavoitetta ei kannata asettaa ennenkuin motivaatio on ihan satasella kohdillaan. Lähtöasenne on jo puoli voittoa.
  100g/päivä on jo aika kovakin tahti. Minä en hötkyile vaikka paino joinain aamuina heittää puolikin kiloa takaisin ylämäkeen. Meillä naisilla kun on puolustuksena nämä hormonit ja muut huonot hetket :D

  Ja kuntokuurin otin taas asiakseni minäkin. Oli ihan mukava palata tutulle salille. Nyt vaihdoin rytmiä niin että hoidan sen salihomman päiväjärjestyksestä heti aamusta. Seiskalta olen punttiksen oven takana - olisin mielelläni vaikka kuudelta mutta vaksi on aamu-unisempi kuin minä :)

  Raportoithan kuulumisia. Tee kaikista tavotteista päiväkalenteri ja laita tänne tuloksia - täällä monta fania seuraa sinua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä Johanna, asiaa seurataan excelillä. Sekä numeerisena että graafisena taulukkona. Ja kuntoilemaan minua ei enne puolta päivää saa millään.

   Poista
 2. Hei. Peukkua tulee.... pientä näläntunnetta tuntien muut pienemmät asiat jutut uhohtuu.. Resepti on evakoitu.
  Tosin pieni ilmeinen haittapuoli saattaapi tulla... ajokamat tulevat ylikokoisiksi... riesa se on pienempikin riesa. Ei hätää, mopokaupasta saa sopivia....
  T Köpä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeilla jäljillä. Yksi hyvä syy laihduttaa on, että säästyy uusien ajokamojen ostolta.

   Poista
 3. Tsemppiä jokaiseen päivään ja tavoitteeseen. Vauhtisi on aika hurja! Mutta olet varmasti tottunut vauhdin huumaan :)

  Olen itse joskus kauan sitten tiputtanut 40kg 1 1/2 vuodessa, se olikin pitkä ja kivinen tie, mutta kannatti, ylipainoa kun oli hurjasti. Nyt taas vuosien ja 4 lapsen jälkeen aloitin keventämisen, kiva seurata sinun projektia ja yrittää samalla itse ponnistella perässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai. Ja minä kun olen yrittänyt olla maltillinen.

   Poista
  2. Niin, minäkin! Minulla on salainen tavoite, mutta toivon saavani -10 kg kesään mennessä ja lauantaisin olen luvannut itselleni hemmottelupäivän, kuitenkin niin ettei viikon tulos mene hukkaan.

   Poista
  3. Mielenkiinnolla jäämme seuraamaan tuloskehitystämme.

   Poista
 4. Luulisi ison miehen jo uskovan, että läski on ikuista.... tsemppiä silti yritykseen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kulkaas maisteri Siiskonen, on pelkästään hyvä, että elämässä on edes joitakin pysyviä asioita.

   Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.