lauantai 25. tammikuuta 2014

Pupunruokaa

Eihän tässä mitään isompia ole tapahtunut. Onneksi. Nyt kun katsoo taa päin ja muistelee muutaman vuoden takaisia hässäköitä lasten kanssa, niin tuntuu, ettei enää moista rulettia jaksaisikaan. Ei sen puoleen, ei elämä tylsäksi onneksi ole muuttunut. Jos ei muuta vaihtelua ole ollut, niin sitten on pitänyt noita samperin salaattiruokia suunnitella. Kuten jo olen kertonutkin, dieettini mukaisesti silloin syön salaatteja ja raakoja kasviksia, kun en ole tavoitepainossani. Viime päivinä on sitten salaatteja riittänyt niin paljon, ettei kaikista ole viitsinyt edes tarinaa kertoa. Tänäänkin oli minulla salaattipäivä ja Juniorilla ja Äiskällä kunnon ruokaa.

Keräsalaattia ja hedelmiä

1 keräsalaatti
1 appelsiini
1 prk ananaspaloja omassa mehussaan

kastike

kahden sitruunan mehu
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
2 rkl vettä
1 rkl appelsiinimehua
3 rkl öljyä

Silppua salaatti ja paloittele kuorittu appelsiini. Juo ananasmehu nälkääsi ja sekoita kaikki ainekset hyvin. Nauti. Itse asiassa oikein hyvää, ja päivä ylti iltaan tuollakin pöperöllä.

Äiskä ja Juniori nauttivat

Tomaatti-fettucinestä

250 fettucineä (ei ollut Pilkon cittarilla, joten käytin tagliatellea)
2 tl suolaa (1 keitinveteen ja toinen ruokaan)
1 tl mustapippurirouhetta
2 rkl oreganoa
4 isoa tomaattia
100 g raastettua parmesaania
2 rkl korppujauhoja
loraus oliiviöljyä

Keitä nauhamakaroni suolavedessä pehmeäksi. Voitele uunivuoka öljyllä ja kumoa makaronit vuokaan. Lisää loraus oliiviöljyä. Kuutio tomaatit ja lisää ne vuokaan. Laita mausteeksi suolaa, mustapippuria ja oreganoa sekä 2/3 juustoraasteesta. Sekoita hyvin. Lopuksi sekoita loppu juustoraaste ja korppujauhot. Levittele ne ruuan pinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa noin puoli tuntia eli kunnes juustot pinnalla alkavat ruskistua. Tarjoile.

Hyvää äänin 2 - 0. Ensimmäisen kerran Juniori totesi parmesaania sisältävästä ruuasta, että hyvää! Äiskän asteikolla meni kakkosluokkaan, mikä sekin on aika kova juttu. Kuvia ei tule, kun en ole saanut niin paljoa aikaiseksi, että olisin keksinyt, kuinka Lumiasta saa salaman pois. Tavan kameraa ei tällä hetkellä meidän huushollissa ole. 

Mielenkiinnolla jään odottamaan huomista. Huomenna valmistuu bratwurstia ja maksamakkaraa. Vielä tämän kerran ilman niitä pässin palleja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.