maanantai 20. tammikuuta 2014

Mukava viikonloppu

Käytiin viikonloppuna Äiskän exän luona kylässä. Tuntuu oikeastaan aika hassulta esittää asia noin, sillä ajattelen asiaa enemmänkin niin, että käytiin hyvän ystäväperheen luona kylässä. Niin kauan on toisemme tunnettu ja tekemisissä oltu eli kohta 30 vuotta! Mutta kuitenkin, käytyä tuli. Meillä on ollut viime aikoina ollut tapana aina laittaa ruokaa yhdessä. Kun vielä Vanhimmainen asuu melko lähellä, niin hänkin tuli perheineen käymään. Vanhimmaisella on uusi harrastus, on ryhtynyt olutta panemaan. Eriasteisia viritelmiä on sitten isänsä kellarissa tekeytymässä. No lauantaina meillä vanhoilla leppoisilla ukoilla oli ohjelmassa makkaran tekoa. Väänsimme pari tuntia jauhelihaa suoleen oikein uskolla, ja Vanhimmainen kantoi olutta keittiöön: "Maistetaan kolmistaan pullollinen tätä IPAa...tätä lageria...tätä alea jne. Siinä mukavia turistessa tuli kyllä mieleen, että voisiko viikonloppua oikeastaan mukavammin viettääkään! Makkaratkin aikanaan valmistuivat maittaviksi todettiin.

Yksi makkaroista ja tyytyväiset tekijät.
Niin, ja joutoaikoina Vanhimmainen valmisti kirpparilta löytämästäni keittokirjasta etsityn ohjeen pohjalta viritettyä 

Salaattisikuria ja pekonia

2 friseesalaattia
2 salaattisikuria
250 g amerikanpekonia
1 sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä
5 tl hunajaa (meillä oli pihtahunajaa, mutta varmaan muukin juokseva kelpaa.)

Leikkaa pekonit siivuiksi ja paista ne nopeasti kuumalla pannulla. Laita jäähtymään. Silppua salaattisikuri ja friseesalaatti salaattikulhoon. Lisää joukkoon jäähtyneet pekonisuikaleet. Purista päälle sitruunan mehu ja lisää hieman suolaa ja pippuria. Lorauta joukkoon tujaus oliiviöljyä ja sekoita. Ja sitten tulee se tärkeä vaihe. Maistele ja lisää hunajaa niin kauan kunnes mahdollinen kirpeys tai vihanta maku katoaa.

Makkarassa ja oluessa oli sellainen sivuvaikutus, että joudun varmaankin alkuviikon syömään pelkkää salaattia päästäkseni jälleen tavoitepainooni. Makkaran resepti jäi kirjoittamatta muistiin, joten siitä ei tämän enempää puhetta. Ensi viikonloppuna on kuitenkin tarkoitus tehdä chorizoa ja maksamakkaraa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.