perjantai 31. toukokuuta 2013

Lomaillen

Äiskä kävi Kuopiossa KYS:n neurokirurgisella osastolla kontrollikuvauksissa. Eilen ennen lähtöä luin kutsun kolmeen kertaan läpi. Ja aina sama lopputulos. Jos ei ole diabetesta, ei tarvitse mennä mihinkään kokeisiin. Niin sitten mentiin tasan tarkalleen kello 13 paikalle, niin kuin oli kutsuttu. Hyvä päiväkävely tuli Äiskälle, kun pitkiä käytäviä harppoi. Onko verikokeessa käyty? oli ensimmäinen kysymys, kun ilmoittautumiseen päästiin. Kerroin, että ei ole käyty, kun ei ole diabetesta. Hoitsu tiskin takana kertoi ystävällisesti, että kyllä se pitää ja oli muuten kutsussakin. Deja vu! Nyt muistin, edellisellä kerralla oli aivan sama juttu. Ja minulla alkoi hermo käryämään. Oltiin nimittäin kävelty aivan näytteenoton oven editse tullessa ja nyt olisi pitänyt lähteä uudelle reissulle. Minä olin suunnitellut koko illan täyteen tekemistä eli en millään olisi malttanut. Kiukuttelin siinä asiasta ja kyselin pyörätuolia, että päästäisiin nopeammin. Vaan sitten alkoi tapahtua. Viereisestä potilashuoneesta tuli hoitaja, antoi pyörätuolin. Kysyi, että mihin se näytteen ottaja tulee. Kun kuuli tilanteen, totesi iloisesti hymyillen: Minä voin lähteä käyttämään, pääsette lähtemään asioillenne. Ja minä olin myyty! Iloisesti rupatellen hoitaja lähti käyttämään Äiskää ja minä samaa matkaa kotiin. Joskus erinomainen ystävällinen palvelu yllättää äkkiarvaamatta ja tuo hyvää mieltä kohteelleen pitkäksi aikaa. Tänään sitten varjoainekuvailivat Äiskän jäljelle jääneet verisuonen pullistumat ja myöhemmin kesällä ilmoittelevat, ovatko kestäneet entisen kokoisina vai alkaneet pullistelemaan.

Mitä näihin kokkailujuttuihin tulee, niin ei ole huvittanut yhtään. Odotan vain loman alkua. Ruokana on ollut milloin sika-nautaterriiniä eli nötköttisäilykettä makaroniin sotkettuna milloin nakkeja ja perunoita. Lienee rehellisempää todeta, että minä olen nyt kesälomalla ainakin tämän kesäisen motskarireissun loppuun saakka. Maisteri Siiskosen kanssa sitten lihoja grillaillessa päätän, jäänkö vielä hoitovapaalle - itseäni hoitamaan. Päivittelen blogia, jos aihetta ilmaantuu eli elämässä tapahtuu jotain mainitsemisen arvoista tai tulee laitettua mielenkiintoista ruokaa, joka ansaitsee tulla esiin. Hyvää juhannuksen odotusta kaikille.

13 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, Viimeisen kuukauden ajan on tuntunut tosi vahvasti siltä, että loman tarpeessa olen. Tosin tunne on jokavuotinen. Käydään kahvilla, jos törmäillään.

   Poista
 2. Ihan oikein! Nauti lomasta ja elämästä!

  VastaaPoista
 3. Ei sitä aina jaksa samaa rataa puurtaa. Hirmusen hyvää, rentouttavaa kesää ja turvallista motskarireissua!

  VastaaPoista
 4. Itsestään pitää huolehtia. Syödä sitä nötköttiä, jos ei huvita muuta laittaa. Niin meilläkin on tehty pari viikkoa, kun loma tarve pakottaa luissa ja helle vielä päälle. Hengissä on selvitty, jokainen tahoillaan syö kuitenkin kerran päivässä kunnon aterian muualla. Vielä juhannukseen pitäisi jaksaa pinnistellä ja sitten huokaistaan koko porukka.

  Mukavaa ja rentouttavaa lomaa!

  VastaaPoista
 5. Loman tarpeessa on hyvä olla jos on oikeasti loma tiedossa. Ja lomalle pääsee lähtemään pois arkisista ympyröistä. Toivotaan ettei äiskä pullistele entistä enempää ja muutekin kaikki menee hyvin!
  Kiva että sait yllättävää ystävällisyyttä joka pelasti ja piristi päiväsi :) Kuulostellaan ja toivottavasti kirjoitat tänne, kun tulee kuitenkin pari kertaa päivässä vilastua ;)

  VastaaPoista
 6. Aivan totta, pääasia että perhe pysyy ruuassa, ja varmaan kaikki on tuota nötköttiä laitellu sillon tällön. Mukavaa juhannuksen odotusta ja turvallista moottoripyöräilyä...

  VastaaPoista
 7. Miulla on noista epäselvistä ohjeista kokemusta Joensuussa keskussairaalan osalta... Ensinnäkin kritisoisin sitä, että mitä järkeä on lähettää potilaille OHJEITA jotka herättävät enemmän kysymyksiä kuin antavat vastauksia. Omassa kutsulapussani luki, että käynti labrassa tarvittaessa. Mistäs mie tiiän tartteeko siellä käydä jos ei ole aiemmin sanottu... Puolentoista tunnin soittorumban päätteeksi lopputulos oli, että ei tarvitse käydä. Sairaalalla taas sain moitteet kun en ollut käynyt ja toteamuksen TOTTAKAI pitää käydä. Miksi siinä kutsulapussa ei lukenut niin? Lapussa oli kaksi aikaa merkittynä, ensimmäiseen aikaan jotain ohjeita ja toisen alle siihen liittyviä ohjeita ja lisäksi vielä sellaisia joista piti keksiä kumpaan ne kuuluvat... Jos miekään suhteellisen nuori sisälukutaitoinen ihminen en ilman soittorumbaa selvinnyt OHJEISTA, niin miten niistä selviää sellainen jolla ei ihan kaikki hoksottimet toimi... Ehkä tämän kirjoituksen olisi voinut lähettää ko. sairaalalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, varmasti parastaan ne yrittävät ne ohjeiden tekijätkin. Kait.

   Poista
 8. Kovalevy on syytä tyhjentää joskus perusteellisesti. Mutkatonta lomaa ja mukavia lomasäitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä mieltä ollaan. Ottaen huomioon, että suurin osa lomasta tulee vietettyä moottoripyörän selässä, niin mutkat ovat kyllä ihan tervetulleita. Ja kun kaikki kokkailut ja bloggailut taitavat olla ulkoisella kovalevyllä, niin aina on kieltämättä vaara, että pitkän loman aikana katoaa koko kovalevy.

   Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.