Tietokoneen kello näyttää 0:19 lauantai-aamuna. Äiskä kävi hetki sitten nukkumaan. Minä sekoittelin pienen yömyssyn itselleni. Lasillinen Saaremaata ja rusina. Oli tippunut pöydälle kiisseliä keitellessä. Se rusina. Kiisselin keittelin aamupalaksi eilisestä omenoiden keitossa käyttämästäni siideristä.
omenainen siiderikiisseli
omenoiden keittämisestä tähteeksi jäänyt siideriliemi
1 omena kuorittuna ja kuutioituna
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
3 rkl perunajauhoja
Keitä omenat liemessä pehmeiksi. Lisää sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita perunajauhot tilkkaan kylmää vettä ja kaada koko ajan sekoittaen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja poista liedeltä. Anna jäähtyä ja tarjoile. Lämpimänä maistui ihan hyvälle. Aamulla kuullaan tarkemmat kommentit.
Noin viisikymppisenä sain yht'äkkiä hoitaakseni perheen koko ruokahuollon. Puolessa vuodessa tuli tympääntyminen jokapäiväiseen ruuanlaittoon. Ratkaisuksi löytyi pakon kääntäminen hauskaksi. Alkoi ruuanlaiton harrastaminen. Blogi kertoo seikkailuistani keittiön kummallisuuksien parissa ja jokapäiväisestä ruuanlaitostani kaikkine omituisuuksineen. Ohjeita olen yrittänyt tähtäillä neljälle. Joskus se onnistuu, useimmiten tulee tehtyä liikaa. Yhteydenotot: cooking.snowman(at)gmail.com
lauantai 11. toukokuuta 2013
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Teit sitten pikasimaa yömyssyksi! Toi sun siideribisnes on enemmän kuin mielenkiintoinen. Meillä on koivut hiirenkorvalla, kevät on tullut, ihanaa. Mukavaa viikonloppua. Pirjo
VastaaPoistaEli et sitten ole Kuopiosta, niin kuin olen luullut. Kuopiossa eivät koivut voi vielä olla hiirenkorvalla.
Poista