tiistai 14. toukokuuta 2013

Matalalentoa!

Ihan mahdotonta matalalentoa on tämä omakotitalossa asuvan elämä näin keväällä. Vaikkei sinänsä ole isommin mitään pihahommia tullut tehtyäkään. Toisaalta tästä voisi vetää johtopäätöksen, että hulina-aikaa asumismuodosta riippumatta. Mistä johtunee? Välillä olen jopa pohtinut tekemisten karsimista. Ehtisi paremmin lukemaankin. Vaan ei kait sitä vanha koira temppujaan unohda eikä uusia opi. Mennään näin. 

Touhutessa se meni äitienpäiväkin. Sen verran helpotin touhuamista, että tilasin täytekakun Visiitti-ravintoloiden ravintola Puistosta. Kakkumestarina toimi Decapitated Foodblogin Insanity. Sen verran esitin toivomusta, että kerroin Äiskän olevan vähän päälle viisikymppinen rokkimimmi. Tulos miellytti niin näöllään kuin maullaankin. Ja maku parani ajan myötä.


Viikonloppuna tuli myös grillailtua. Tällä kertaa grillailimme poikkeuksellisesti pelkkiä kasviksia.

Marinoidut halloumi-kasvisvartaat 

2 munakoisoa
2 kesäkurpitsaa
2 punaista paprikaa
2 valkoista suippopaprikaa
2 rasiaa kirsikkatomaatteja
3 pakettia (noin 750 grammaa) halloumijuustoa

Marinadi

3 dl oliiviöljyä
4 valkosipulin kynttä murskattuna
4 tl paprikajauhetta
2 tl juustokuminaa
2 tl rosmariinia
2 tl oreganoa
1 tl cayennea
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl suolaa

Pilko kasvikset edellisenä iltana grillivartaaseen sattuvan kokoisiksi palasiksi. Pane palaset isoon kulhoon ja marinadin ainekset päälle. Sekoita hyvin ja jätä viileään. Paloittele myös halloumi vartaaseen sattuvan kokoisiksi paloiksi. Älä tee liian pieniä, sillä murtuvat helposti ja putoavat sitten aikanaan grilliin eivätkä grillaajan mahaan. No niin, nyt on siis juustokin paloiteltu. Koska halloumi on suolaista, laita palaset kylmään veteen likoamaan ja odottamaan seuraavaa päivää. 



Tästä eteen päin homma onkin helppoa. Virittele seuraavana päivänä grilliin tulet,  ja pujottele kasvikset ja juustot vartaisiin. Kun hiillos alkaa olla sopiva, nostele vartaat grilliin ja grillaa koko ajan käännellen kypsiksi. Eivät ne oikeastaa kaivanneet mitään kaverikseen. Hyviä olivat - paitsi Juniorin mielestä. Kävi grillin vieressä nälissään vilkaisemassa ja söi päälle läjän voileipiä! Äiskän asteikolla meni kakkosluokan ruuaksi, ainakin melkein.

9 kommenttia:

  1. Onpa upee kakku ja mahtavat vartaat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leipominen ei ole minun vahvoja puolia, joten ne on parempi teettää muilla.

      Poista
  2. Hyviltä näyttivät aiemmat lihavartaat mutta kyllä nämä kasvisversiot vievät ainakin ulkoasullaan pisteet kotiin.
    Samaa täällä puhaltelen minä - miksei tuo piha tule koskaan valmiiksi. Ja minä olen sentään ihan yrittämällä yrittänyt tehdä siitä helppohoitoista... Aika monet sadat työhanskat olen siinä väännössä ja lapionvarressa jo tuhonnut ja aina sama mantra: Ensi keväänä helpottaa. HAH HAH sanon jo valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vartaiden ulkonäöstä ollaan samaa mieltä. Vaan lihavartaidenkin kaveriksi pitäisi aina muistaa grillailla kasvisvartaita.

      Poista
  3. No on teillä ollut komea kakku äitienpäivänä!
    Kasvisvartaat näyttävät todella herkullisilta, meillä ollaan aivan ihastuttu tuohon halloumijuustoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Halloumi on hyvää! Niin grillattuna kuin paistettunakin.

      Poista
  4. Onpa hieno kesäinen kuva vartaista!
    Täälläkin ahkeroidaan yötä päivää puutarhassa. Olen yrittänyt rajoittaa, mutta tauti pahenee vuosi vuodelta ja tänä vuonna karkasi mopo käsistä kokonaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse asiassa minä en edes ole ahkeroinut puutarhassa. Johonkin se vaan aika kuitenkin katoaa. Laitahan kuvia siitä, että missä se mopo menee.

      Poista
    2. Minun pitäisi tosiaan päivittää blogiani, mutta siinä meni vähän feelis......ensin hävis kuvat (ja ne on siis ikuisesti poissa) sitten hävisi taas kuvia, ne näkyy blogissa. Mutta sieltä "kirjastosta" ne puuttuu ja muokkaaminen muutenkin on vaikeeta. Parannusta luvattiin viimeistään helmikuussa, mutta taisivat unohtaa lertoa mikä vuosi. Olen jo pitkään tuumannut että pitäisi vaihtaa vaikka blogspottiin, mutta en ole saanut aikaiseksi.
      Otan itsestäni kiinni ja (yritän) päivittää sen lähipäivinä :)

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.