torstai 9. toukokuuta 2013

Kasvistellen

Tuossa vuosi sitten joku kotitalousopettajaksi valmistuva gradun tekijä määritteli blogini liharuokia laittavan perheenisän blogiksi. Siinä mielessä juuri noin onkin, että en koe olevani mikään virtuoosi erikoisruuissa, miksi puhtaan kasvisruuan lasken. Äiskän pitkäaikaisen lapsuudenystävän tytär tuli pariksi viikoksi käymään ja hän on kasvissyöjä. Etukäteen olin tosi innoissani, että mitähän tässä keksisi. Vaan näin on käynyt, että viikko onkin mennyt siinä, kun olen esitellyt ateria kerrallaan vieraalle kummallisia kasvisruokiani. Yllätyin itsekin, kuinka paljon on tullut kasvisruokia tehtyä. Toki minun kasvisruokani saattavat sisältää vähäisessä määrin kananmunaa.

Tällä viikolla on sitten syöty mannapuuroa ja mehukeittoa, sysmäläisiä viljapihvejä ja metsäsienitattaria, maksatonta laatikkoalinssimoonia ja huomenna vielä nautitaan kikhernewokista. Viikonloppuna sitten kokeillaankin jotain uutta, josta kaikesta minäkään en vielä tiedä. Golden Cap -siiderien markkinointiyhtiö lähetti laatikollisen siideriä. Olisihan tuon voinut juodakin, mutta kun sitä tämän ikäinen mies saa juosta yöllä vessassa muutenkin. Niinpä päätin tehdä sitten ainakin tänään iltapalaksi

siideriomenoita

4 - 5 omenaa
2 tl kanelia
1 l omenasiideriä
1 prk vaahdottuvaa vaniljakastiketta

Kuori omenat. Paloittele kahdeksaan osaan ja poista siemenkodat. Pane omenaviipaleet kattilaan. Ripottele päälle kanelit ja lopuksi kaada kattilaan siiderit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kunnes omenat ovat pehmenneitä. Minulla keittämisvaiheeseen meni parikymmentä minuuttia. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja tarjoile omenalohkojen kera. Säästä keitetty siideri. Siitä voi seuraavana päivänä tehdä kiisselin. 

Hyvää äänin 3 - 0. Äiskän asteikolla meni kakkosluokkaan että helähti.

5 kommenttia:

  1. Mainio blogi! Ihan käyttökelpoinen lähestymistapa kasvisruokiin onkin sopivahko säätäminen ja imrovisointi. Itselläni oli aikoinaan kasvissyöjä vävykokelas ja todella mukavaa oli kokeilla erilaisia kasvisruokia. Sinänsä kasvisruoka on mielestäni ihan tavallista ruokaa, josta on jätetty liha pois. Ei sen kummempaa. Vaikkapa pataruuat ovat vallan mainioita vege-toteutuksena. Tärkeintä on, että sapuska syntyy ilman stressiä ja maistuu hyvältä. Onnea kokeiluille vastakin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllähän se niin on, että nälkä lähtee maittavasti myös pelkillä kasviksilla. On tullut monasti tässä vuosien mittaan todettua.

      Poista
  2. Vaihtoviikot - minä jäin lomille ja jo toinen ilta peräkkäin menee oluen ja makkaran merkeissä... Eikä muuten ole mitään soijamakkaraa tällä kertaa. Kippis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti olutkin on Duvelia tai Chouffea! Hyvää lomaa.

      Poista
    2. Kärry-Sakua oli. Ei lomatunnelmaa laimentanut lainkaan :D

      Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.