sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Viikon ruokalista

Käytiin Äiskän kanssa Simpeleellä äitiäni tervehtimässä. Kun yön yli oltiin, niin jo perjantaina piti pitää hirmuiset madonluvut nuorisolle. Olkaa kunnolla! Kunnolla oleminen tarkoittaa neljää asiaa! 1. Älkää polttako mökkiä. Sisällä ei tupakoida ollenkaan ja, jos tupakoidaan ulkona, niin sen verran kaukana talosta, ettei tuli tartu missään tapauksessa. 2. Ei bileitä ja kavereitakin korkeintaa 3 - 4 per nuppi kerrallaan. 3. Älkää kiusatko naapurin emäntää (Naapurin emännällä on huonot välit perheemme kanssa, joten pitää yrittää olla siten, ettei se häiriinny). 4. Olkaa siten, ettei poliisi soittele minulle.

Joo joo, kyllähän me osataan. Ollaan oltu ennenkin. Ja hyvinhän se menikin. Poliisi ei soittanut kuin kerran. Minä oikeasti alan tympääntyä tähän nollatoleranssiin. Juniori oli kavereiden kanssa koputellut jotakin ikkunoita. Mummot luulivat murtovarkaiksi ja soittivat poliisit. Poliisi minulle. Kyseli, että miten saadaan poika kestämään tämän iltaa pois kyliltä. Vastasin, että jos se on jotain pahaa tehnyt, niin pidättäkää. Minä tulen huomenna kuittaamaan pois. No lopulta sitten Juniori lupasi minulle puhelimessa, että kestää kotona. En minä tiedä, potuttaa tämmönen turhan vatvominen. Olisi Junnun aika ryhtyä käyttämään omaa päätään ja pitäisi poliisinkin pystyä toimimaan muutenkin kuin vain vanhemmille soittelemalla. 16-vuotias on ihan riittävän vanha yön yli putkaan laitettavaksi. Oppisivat perkeleen luupäät jotakin muutakin kuin rymyämään.

No, syömättä ei selviä kukaan. Minä Äiskän kanssa söin koko viikonlopun hyvää etelä-karjalaista perinneruokaa. Lapset vähän kokkailivat yhdessä suunniteltuja. Ensi viikon listakin tuli tuossa perjanai-illan humussa tehtyä.

Lauantai       pelmenit (kaupasta ostetut pakastepelmeenit ovat tosi helpot, nopeat ja maistuvat ketsupin kera)
Sunnuntai     nakkeja ja lihaliemessä keitettyjä makaroneja (Juniorin spesiaali)
Maanantai    papuja ja jälkiruuaksi hunajakiisseliä
Tiistai           kaalijauhelihapaistos
Keskiviikko  lohi-juuresvuoka
Torstai          risonnoa ja makkaraa
Perjantai       lihapullat

Ps. terkkuja kaikille poliiseille, niille kenen lapset eivät koskaan tee mitään tuhmia, ja sitten myös meille huono-osaisille syrjäytyneille, joiden lapset aina välillä työllistävät myös virkavaltaa.

5 kommenttia:

 1. Voi että!

  Hyvä tuo "16-vuotias on ihan riittävän vanha yön yli putkaan laitettavaksi. Oppisivat perkeleen luupäät jotakin muutakin kuin rymyämään."

  Monet vanhemmat rähjäävät poliisille sen sijaan että opettaisivat jälkeläisilleen tapoja!

  Kyllä pojankoltiaisille ja miksei tytöillekin tekisi hyvää olla yö putkassa tyhmyyksien teon jälkeen! Tai sitten sekin muuttuisi leuhkimisen aiheeksi, ovat ne sen verran luupäitä joskus! :D

  Olet kyllä tosi mainio ja hauska kirjoittaja. Kiva tällainen ruokablogi!

  VastaaPoista
 2. Nämä poikien touhut eivät sinänsä ole kovinkaan merkittäviä. Yhteiskunnassa on kuitenkin omat sääntönsä ja jokaisessa kodissa pitäisi olla yhteiskunnan sääntöihin lomittuvat omat säännöt. On aivan turhaa riehua työtään tekevälle poliisille. Ne tekevät vain työtään. Ennemmin pitäisi pohtia, kuinka itse pystyisimme omilla kasvatus- ja ohjaustoimillamme auttamaan poliisia työnsä teossa ja auttamaan aikuistuvaa lastamme kasvamaan yhteiskuntakelpoiseksi. Helvetin rankkaahan se välillä on, mutta onko joku väittänyt, että lapsien kasvatus olisi helppoa ja aina hauskaa. Alulle panoa lukuun ottamatta.

  Ja kiitokset lopun kohteliaisuuksista.

  VastaaPoista
 3. Joo, on minullakin poika, hän on kyllä jo 37, mutta muistan ne teiniajat. Ei ollut isompia ongelmia mutta jotain päätöntä ne silti tekivät kavereineen silloin tällöin.

  Kerran tuli poliisikin, poika oli ottanut iskän mopon kun olimme parin päivän lomalla, ja olivat sitten kurvailleet korttelirallia kuuden pojan porukassa niin, että poliisi paikallislehden kanssa tulivat ottamaan kiinni. Olipa se sitten kivaa kun poliisi tuli kotiin ja alaikäinen poika oli ajellut mopolla täysi-ikäisten kaverien kanssa.

  Sakothan siitä tuli ja poliisin neuvoja ettei alaikäiselle saa antaa mopoa.

  Eihän mopoa älytty lukita ja avaimia piilottaa, kun ei sitä mopoa hänelle koskaan annettu!

  Kaikkea ne pojankoltiaiset keksivätkin! Sitten olikin iso juttu paikallislehdessä, otsikkona "Mopojengi saatiin kiinni". Eikä poika taatusti ollut ennen ollut tässä joukossa ajamassa mopolla! Heh...

  VastaaPoista
 4. Alkuvuodesta vanhempi poika vietti yön putkassa, kotona totesi että oli varmasti sitten viimeinen kerta; ei kuulema enää ikinä tahdo uudestaan putkaan. Ja tämä päätös on ainakin tähän asti pitänyt.

  VastaaPoista
 5. Juuri tätä tarkoitin. Tietyssä vaiheessa putka toimii aika hyvänä kouluttajana.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.