sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Helppo sinihomejuustokastike

Tämä oli vähän sellainen välipäivä. Nukuttiin Äiskän kanssa pitkään ja luettiin päivän lehdet rauhassa. Animal Planet on Äiskän sunnuntai-aamun suosikki. Sen jälkeen alkoivat kädet käydä kuin pulun ruokkijalla. Kauppaan? Ei. Kylään? Ei. Kaupungille? Joo-joo! No kirpparillehan se meidät sitten vei. Äiskä on aina ollut innokas kirppareilla kävijä. Ja on varmaan säästänyt perheen vaateostoksissa tuhansia. Ensin markkoja ja sitten euroja. Totesi joskus ennen sairastumistaan, että hänen on vaikea ostaa uusia vaatteita, koska ovat ihan hävyttömän kalliita hyviin ja vähän käytettyihin verrattuna. Niinhän se on. Olen sieltä minäkin yhtä sun toista päälleni saanut - joko Äiskän ennen vanhaan kantamana tai itse löytämänä. No vähintään kerran viikossa käydään vieläkin terapiashoppailemassa. Joko Äiskä avustajansa kanssa viikolla tai minun kanssa viikonloppuna. Paitulit ja neuletakit tuntuvat olevan intohimo. Kaappi on entisiä ihan täynnä, mutta uusia vaan pitää etsiä. Ne on niin ihania! Välillä mieli tekee toppuutella ja joskus niin teenkin, mutta kokonaisuutena on pitänyt hyväksyä, että kirpparilla käynti on aika halpaa terapiashoppailua: Jos kahden-kolmen kympin viikko-ostoksilla tulee hyvä mieli ja tunne, että on saanut vaikuttaa omaan elämäänsä, niin silloin ei  ole raha hukkaan mennyt. Ja elääpähän karderoobin sisältö.

Kirpparilta tultua sitten syötiin

Pastaa ja broileria sinihomejuustokastikkeessa

400 g broileripaloja
1 sipuli
2 tl currya
200 g sinihomejuustoa (aura gold olisi hyvää, mutta Lidlistä löytyi joku tosi mieto vaihtoehto, jota käytin)
2 dl ruokakermaa (7%)
pastaa

Silppua sipuli ja kuullota öljyssä. Lisää kanapalat. Paista kypsäksi käännellen. Mausta currylla (curry tuo tässä vaiheessa ruuan laittoa aina tosi hyvän tuoksun keittiöön, lapset kyselevät, että mitä hyvää sie isä laitat). Palastele juusto pannulle. Pyörittele lastalla kunnes juusto alkaa sulamaan. Lisää kerma ja sekoita. Vielä vähän mausteeksi mustapippuria. Kun juusto on kokonaan sulanut, on kastike valmis. Suolaa voi lisätä, jos sitä ei juuston mukana tarpeeksi tullut.


Tarjoa mieleisesi pastan kera. Äänin 4 - 0 tosi hyvää. Äiskän asteikolla kakkonen. Ja mikä parasta: koska Lidlin juusto oli melko mietoa, sain syntymään ensimmäistä kertaa sinihomejuustoruokaa, josta huomenna 16 täyttävä Juniorikin tykkäsi. Jeee.

Ps. Liedellä porisee huomiselle virolainen hapukapsasupp. Ja niin: tuo yllä oleva resepti on Kodin kuvalehdestä, vuosi ja numero hukassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.