perjantai 11. marraskuuta 2011

Elämän pieniä iloja ja broileriletšoa

Olen aina ollut sitä mieltä, että elämässä täytyy ilot löytää pienistä asioista. Isoja ilon aiheita sattuu ihmisen elämässä kohdalle niin helkkarin harvoin. Jos niitä jää odottamaan, elämä muuttuu aika kelvottomaksi. Pienistä aisoista on osattava iloita. Olen aina ollut tätä mieltä, mutta Äiskän sairastumisen myötä asian merkitys on vain korostunut. Kuten tänään sain taas todeta. En enää muista tarkkaan miksi, mutta Äiskä on viimeiset 20 vuotta ollut sitä mieltä, että erään tunnetun elintarvikekonsernin tuotteita tulisi välttää. Olisiko ollut joku Afrikan maitojauhejuttu syynä. No joka tapauksessa, tänään ostin Lidlistä kaakaota sellaisen täyttöpussin. Äiskä ja lapset tykkäävät tosi paljon kuumasta kaakaosta ja pullasta. Äiskä näki pussin ja samassa alkoi hirmuinen hörpötys. Eihä siitä puheesta mitään selvää saanut, mutta viesti oli täysin selvä, kun näytti sormella pussin kuvetta. Silloin muistin taas tuon vanhan boikotin ja olin tosi iloinen. Äiskä on entisellään vaikka kaiken näköistä riesaa aivoinfarktista jäikin. Sitä iloa hehkuteltiin koko ilta.

Ja koska nämä perjantai-illat ovat sellaisia kieli vyön alla -iltoja, niin ruokana oli nopeaa 

letšobroileria ja makaronia

500 g letšoa (voit valmistaa sen itse. Ohje löytyy tekstistä Perse edellä puuhun. Tai voit ostaa Etelä-Suomessa myös kaupasta: minä käytin Salon City-marketista ostettu ja tietääkseni myös Hesasta löytyy virolainen kauppa, mistä voi ostaa letšosäilykettä)
450 g broilerisuikaleita
makaronia tarpeellinen määrä

Laita makaronit kiehumaa. Kypsennä kanapalat pannulla. Lisää letšo ja kuumenna. Kun makaronit ovat kypsät, tarjoile. Aikaa menee noin 15 minuuttia. Kaikki tykkäsivät. Junioria taas vitutti, kun yritin ystävällisesti keskustella eli ei saatu yleistä mielipidettä mausta.

Ja viikon ruokalistakin tuli tehtyä

Lauantai      lihapataa tirolilaisittain
Sunnuntai    maksalaatikkoa, piiraita ja lohimoussea
Maanantai   papupata Kahvi-Kaisan tapaan
Tiistai          viime viikkoista kaalikeittoa pakasteesta
Keskiviikko pasta primavera
Torstai         potatit ja makkarakastike
Perjantai      mustapekkapastaa

Ja sitten taas uudet metkut kehiin. Jos jollakin on hyvä siankieliresepti, niin laittakaa tulemaan tuonne s-postiin (cooking.snowman@gmail.com). Lidlissä nimittäin oli liha-allas täynnä siankieliä á 5,90 kilo. En ostanut, kun  ei ollut mielessä, mitä hyvää siitä voisi tehdä.


5 kommenttia:

 1. Oli pakko googletella vähän kieliohjeita: muistan, että pidin siitä pienenä leivän päällä. Keitettynähän se ilmeisesti on parasta.

  Täällä kerrottiin tällaisesta:
  Keitettyä kieltä vuokaan, sekaan murennettua sinihomejuustoa. Päälle kermaa ja juustoraastetta. Gratinoidaan uunissa kullan väriseksi. Kuolette!

  Kommentointilaatikko oli sähköpostia nopeampi nyt.

  VastaaPoista
 2. Kielestä tuli mieleen viihdeohjelmassa, en muista ohjelman nimeä,esitetty sketsi. Hieno rouva kieltäytyy syömästä kieltä. Perusteluna: "Minä en syö mitään, mikä on ollut toisen suussa" Johon mies vastaa: " Minkä takia? Syöthän sä kanamuniakin."

  VastaaPoista
 3. Hirven, kauriin ja valkohäntä peuran kieli on suurta herkkua meidän miesten mielestä. Keitän sen vedessä jossa on mustaapippuria, suolaa, laakerinlehteä ja sipulia. Keitän sen niin pitkään että puutikkulla pystyy pistämää siihen reijän helposti.
  Sitten heti kuumana kuorin siitä sen iljettävän pinnan pois, annan jäähtyä ja tarjoillaan kylmänä voileivän päällä tai ihan sellaisenaan.

  Muita kieliä en ole ikinä keittänyt, mutta oletan että sama resepti onnistuu siihen ihan hyvin.

  VastaaPoista
 4. Kielestä en tiedä, mutta Nestlen boikotin jatkumiselle täydet pisteet!!

  - minna

  VastaaPoista
 5. Hyvä Äiskä!

  Nestlen boikottia ei ole edelleenkään purettu. Mitäs ovat tyrkyttänet kehitysmaiden äideille valkotakkisina muka-lääkärihoitajina maitojauhetta muka parempana kuin oman äidin maito

  Iskän ei kannata enää vilkaistakaan Nestlen tuotteisiin. Äiskä ja Kaisa ovat vihaisia!

  Kaisa - kätilö ja imetysammattilainen

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.