lauantai 12. marraskuuta 2011

Pikkujoulujen alle pyttipannua

On tullut tässä pitkin matkaa urputettua noiden lasten varttumiseen liittyvistä lieveilmiöistä. Nyt on sitten positiivisuuden vuoro. Lapset ovat Äiskän sairastumisen jälkeen olleet enemmän tai vähemmän pakotettuina aina silloin tällöin tunnin puolitoista Äiskän kaverina sillä aikaa kun minä olen käynyt esimerkiksi kaupassa. En tarkoituksellisesti ole halunnut vastuuttaa enempää, alaikäisiä kun ovat. No nyt kun Mari sitten on virallisesti täysi-ikäinen, hän on luvannut olla Äiskän apuna kotona tänä syksynä kaksien pikkujoulujen ajan. Hienoa toimintaa nuorelta naiselta. Iskä iloitsee ja lähtee tämän jutun kirjoittamisen jälkeen motskarimiesten pikkujouluihin, jotka MP-Mestan Heikkinen talvisäilytysasiakkailleen järjestää.

Ennen lähtöä söimme 

Saksalaista pyttipannua

8 keskikokoista perunaa
300 g porsaan sisäpaistia
100 g ylikypsää kylkeä
2 sipulia
2 rkl voita
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 tl punaista paprikajauhetta
150 g kirsikkatomaatteja
100 g tirolilaista alppijuustoa (varmasti ihan edam tai emmentalkin käy. Tirolilaista löytyy Lidlistä.)

Kuori perunat ja leikkaa ohkaisiksi suikaleiksi. Suikaloi porsaanliha ja kylki. Kuori ja silppua sipuli. Sulata köntti voita pannulla ja paista sipulia, lihaa ja kylkeä viitisen minuuttia pannulla. Siirrä sivuun. Sulata toinen voiköntti. Paista perunoita 10 - 15 minuuttia pannulla. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikalla. Sekoita paistokset voidellussa uunivuoassa. Halkaise tomaatit kahtia ja levittele paistoksen pinnalle. Ja lopuksi raasta juusto koko komeuden päälle. Gratinoi uunissa 175 asteessa 20 minuutti.

Hyvää oli, aluksi äänin 4 - 0, mutta sitten Äiskä tajusi minun lähtevän illalla pikkujouluihin ja ruoka muuttui pahaksi. Ehdin jo säikähtää, mutta puoli tuntia ruuan jälkeen oli jo täysiään sitä mieltä, että mene vaan, kyllä me Marin kanssa pärjäillään. Etenkin kun kuuli lankomiehen lähtevän mukaan. Voi hitsi, ollaan palattu entiseen järjestykseen tässäkin asiassa.

3 kommenttia:

  1. Yhteispeliä lankomies mukaan lukien :DD Hieno homma.

    VastaaPoista
  2. KOnstit on monet, sano kissa kun emännällä pöytää pyyhki.

    VastaaPoista
  3. Mukavaa iltaa iskälle ja lankomiehelle ja äiskälle Marin kanssa :)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.