keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Ennen lohilaatikkoa aika oikealle lääkärille

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeee! Tänään pääsin lääkärin ajanvarauspuhelimeen läpi jo vartin yli kahdeksan. Iloinen omahoitaja taisi jo muistaa minut. Ei kysynyt enää mikä vaivaa, vaan kysyi suoraan henkilötunnuksen ja syntymäajan. Kertoi, että haluamalleni lääkärille ei juuri nyt ole aikoja, mutta muille lääkäreille kyllä olisi. Ilman isompia selittelyjä ilmoitti, että hän voi laittaa minulle ajan kirjeellä kotiin. Hieno homma. Kyllä meillä täällä Pohjois-Karjalassa hommat pelaa. Ei vienyt kuin viikon ja minulla on jo tieto siitä, että saan lähipäivinä ajan lääkäriin. Jospa sitä sitten saisi tämän käsijarrun pois päältä ja voisi ryhtyä aktiiviseksi. 

Tämän päiväinen aktiivisuus kohdistui lohilaatikon tekoon. Resepti muunneltu hieman Hyvä terveys/Kevyt kokki -lehden huhtikuun 2011 numerossa olleesta reseptistä.

Lohi-juuresvuoka (riittää kahdeksalle. perkule toinen päivä peräkkäin, kun ruokaa tuli kahden päivän tarpeet)

7 perunaa
300 g palsternakkaa
3 porkkanaa
150 - 200 g mukulaselleriä
400 - 600 g pakastelohikuutioita
2 rkl sitruunamehua
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
4 dl ruokakermaa
1 rkl kuivattua tilliä
1 rkl kuivattua ruohosipulia
3 munaa
juustoa esim. Polar 15 %
öljyä

Uuni lämpiämään 225 asteiseksi. Kuori perunat ja juurekset ja suikaloi ne ohuiksi tikkumaisiksi suikaleiksi. Voitele uunivuoka öljyllä. Laita vuoan pohjalle juureksia/perunoita ja sitten lohikuutiot. Ja lohen päälle taas loput juures-/perunasuikaleet. Sekoita kulhossa tai kannussa loput ainekset juustoa lukuun ottamatta. Kaada vuokaan juures-lohi-systeemin päälle tasaisesti. Laita vuoka uuniin 30 minuutiksi. Ota vuoka hetkeksi pois uunista ja leikkaa juustohöylällä siivuja paistoksen pintaan. Älä laita liikaa juustoa - yhden viipaleen kerros riittää. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä puolisen tuntia. Tarjoile.


Äänin 3 - 1 oikein hyvää. Äiskältä nelonen - suuttui, kun ruuan valmistuminen vei lähemmäs seitsemää. Palsternakka toi ruokaan sellaista täyteläistä pehmeyttä ja mukulaselleri aavistuksenomaisen särmän. Mukulasellerin kanssa kannattaa olla tarkkana, ettei laita liikaa, mutta toisaalta ei kannata poiskaan heittää.

1 kommentti:

  1. Onpas "nopsaa" touhua ajanvarauksen kanssa! Sinnikkyys auttaa.
    Sapuskakin oli varmasti maukasta.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.