tiistai 18. tammikuuta 2011

Kaalimakkarapataa

Ainekset

6 perunaa
4 porkkanaa
2 sipulia
öljyä
4 dl vettä
2 sellerinvartta
1 laakerinlehti
1 tl suolaa
5 - 10 maustepippuria
2 tl meiramia
pieni kaali
1 omena
400 g A-luokan nakkeja
persiljaa

Kuori ja lohko perunat, porkkanat ja sipulit. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota kasvikset. Kaada vesi sekaan ja kuumenna. Viipaloi sellerit sekaan. Lisää laakerinlehti, suola, pippurit ja meirami. Anna kiehua pienellä tulella noin 15 minuuttia. Suikaloi kaali ja omena sekaan. Keitä noin 20 minuuttia. Tällä välin pilko makkarat, ruskista ne kevyesti paistinpannulla. Lisää kattilaan ja kiehauta. Ripottele pinnalle reilusti persiljaa.

Pohjana käytetty Pirkka-reseptiä, johon on tehty muutokset, jotka saavat ruuan maistumaan meidän perheelle.

Huomenna yritetään sitten kokkailla itse viritellyn reseptin mukaan venäläistyylisiä kaalipiiraita (пирожки с капустой) - jos jaksetaan.

2 kommenttia:

  1. Itse kannatan kaali-possunsuikalepataa (jauhelihaversion lisäksi) - kuminalla höystettynä.

    VastaaPoista
  2. On varmasti tosi hyvää tuokin. Olen tehnyt erilaisia venäläistyylisiä kaali-liharuokia niin uunissa kuin liedellä. Kaikki ovat hyviä. Erityisesti runsas valkosipulin käyttö tekee hyvän vaikutuksen ja loppusilaus smetanalla tai majoneesilla. Palaamme niihin, kunhan minulle iskee taas venäläinen keittiö -vaihde päälle.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.