perjantai 28. tammikuuta 2011

Lanttukukko on pikaruokaa!

Niinpä ne suunnitelmat muuttuvat. Tänään piti mennä Heseen hampurilaiselle, mutta lopputulos oli pizzaa Rossossa. Kokeilin rohkeasti ruispohjaan tehtyä muikkupizzaa. Olen syönyt parempaa pizzaa monesti ja parempia mukkuja myös. Kokonaisuus muistutti pizzaa vain ulkoisesti. Ja muikut olivat vanhoja. Mutta perusidea minusta oli silti kunnioitettava: suomalainen versio globaalista ruuasta.

Tämä sai ajatuksen liikkeelle. Meidän perheessä on kaksi linjaa: 1. hyvää pienellä ajan satsaamisella tai 2. maittavaa ja nopeasti. Maittavaa ja nopeasti - sehän on juuri pikaruuan idea. Meillä se on usein tarkoittanut pikalanttukukkoja eli seuraava resepti on, kuten muutkin kirjoitelmani, käytännössä kokeiltu ja mielipiteet/havainnot perustuvat todellisiin kokemuksiin.

Ainekset

Paketti ruispaloja
Rasia lanttulaatikkoa
Pizzasuikaleita
(voita)

Avaa ruispalaleipä kahtia. Levitä pohjapuolelle lanttulaatikkoa. Ripottele vähän pizzasuikaleita päälle ja laita kansipala komeuden päälle. Mikroon niin pitkäksi aikaa, että koko systeemi lämpenee. Jos tykkäät rasvaisesta ruuasta, sipaise ennen lanttulaatikon laittoa pohjalle voita maun mukaan. Aikaa valmistukseen menee noin kolme minuuttia. Sattuu suomalaiseen makuun ja on todellista pikaruokaa. Ainoa ongelma on, että lanttulaatikkoa ei välttämättä aina ole kaupassa saatavilla.

Viikonlopuksi kävin ostamassa ainekset pelmenien tekoa varten. Katsotaan, tuleeko ryhdyttyä toimeen lauantaina vai sunnuntaina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.