maanantai 24. tammikuuta 2011

Mummon maittava valkoinen makkarakastike

Mummo on yli 90 vuotias. Pirteä kuin mikä. Seuraa tarkkaan kaikki urheiluohjelmat telkusta. Ja juoksee nuorempansa väsyksiin marjametsässä. Ja mikä parasta: valmistaa kielen mukanaan vievää valkoista makkarakastiketta.

Kun ensimmäisen kerran kuulin ruuasta, epäilykseni oli suuri. Voiko tuo olla hyvää? Kun sitten maistoin, totesin, että voi!

loraus öljyä
loraus vettä
iso sipuli
4 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sokeria
ripaus valkopippuria
lenkki

Kuori ja pilko sipuli. Laita kattilaan kymmeneksi minuutiksi kiehumaan pienellä tulella vesi-öljy-seokseen. Kuori ja pilko lenkki. Ruskista pannulla kevyesti. Siirrä sivuun. Lisää maito-vehnäjauhoseos kattilaan. Keitä pienellä tulella toiset kymmenen minuuttia. Mausta. Lisää ruskistetut makkarat. Ja eikuin syömään. Perunoita kannattaa keittää kaveriksi. Ja kesällä hyvän säväyksen antaa pinnalle ripoteltu ruohosipulisilppu.

Taiteellinen mielikuvitukseni ei riittänyt kuvittelemaan, miten olisin saanut otettua kännykkäkameralla makkarakastikkeesta mediaseksikkään valokuvan. Kuvaa ei siis tullut tähän juttuun.

2 kommenttia:

  1. Tuo on selvästikin sukua sipatille, siis palvikyljestä valmistetulle maitokastikkeelle, joka on herkkuva. Ohje löytynee ainakin vanhasta kunnon Keittotaidosta. Ensi kertaa saadessani maistoin lähinnä siksi että olin talossa renkinä enkä ilennyt olla maistamatta. Hyvvee oli, muttei pysynyt suussa. Sittemmin perhekin on oppinut sitä arvostamaan.

    VastaaPoista
  2. Käsittääkseni tämä on aivan selvästi sipattiversio, jonka valmistus makkarasta tuli entisaikoina vain halvemmaksi kuin palvikylkiversio. Hyvää molemmat.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.