torstai 27. tammikuuta 2011

Suklainen ruskeakastike

Suomi on perunan ja ruskean kastikkeen maa. Perunat on helppo keittää ja niin voisi kuvitella myös ruskeasta kastikkeesta. Ja katin kontit! En ole valmistanut mitään vaikeampaa. On täysin tuurissaan syntyykö täydellisen tasalaatuinen kastike, kokkareinen mömmö vai taipuuko halvalla marketista ostetun paistinpannun pohja käyttökelvottoman kuperaksi!!!!!!!!! Joskun olen jopa turvautunut siivilöimään kokkareet pois.

Tänään taas vaihteeksi onnistuin. Moni muu ruoka onnistuu ilman kirjoista katsomista, mutta minun on pakko luntata kirjasta, kun teen perinteistä ruskeaa kastiketta.

3 rkl öljyä: kuumenna pannulla.
3 rkl vehnäjauhoja: ruskista öljyssä.
Siirrä vähäksi aikaa sivuun liedeltä kun alkaa olla lähes oikean väristä.
Kun pannu on vähän jäähtynyt, siirrä takaisin levylle.
Lisää 5 dl vettä pienissä erissä aina välillä kiehauttaen. Sotke koko ajan.
Kun kaikki vesi on pannulla, lisää lihaliemikuutio. Älä lisää suolaa!

Ja sitten tämän jutun juju: Kun kaikki edellä mainittu on tehty, lisää kaksi teelusikallista suklaarouhetta, esim. Fazerin taloussuklaarouhe käy hyvin. Nauti esim. lihapullien ja perunoiden kanssa. Suklaan lisääminen tuli keksittyä vahingossa. Kaakaojauhe ja jauhelihamauste olivat saman näköisessä purkissa ja epähuomiossa tuli lisättyä kaakaota. No siitä pienellä kehittelyllä tuli opittua, että suklaa sopii ruskeaan kastikkeeseen oikein hyvin. Kaikki meidän perheessä tykkää.

Lapset saivat kinuttua huomiselle Hesellä hampurilaisella käynnin illaksi joten sinihomejuustomakaronit siirtyvät lauantaille. Huomenna reseptilista ei täydenny muutoin kuin uudella viikkosuunnitelmalla.

1 kommentti:

  1. juu niinkai voi sano et ruskeakastike on yks vaikemmista sen olen itse 30v ruokaa tehneenä että tasaisuus tulee kovan harjottelun jälkeen itse teen ruskean kastikkeen aina VOIHIN koska siinä näkee halpommin pannun kuumuuden ja jos rasva rupeaa palamaan niin peli on menetetty. kokkareista pääsee eroon jos laittaa nesteen lähes KIEHUVANA kokoajan sekottaen.voin kertoo kokemuksen kautta, että toi on ainoa tapa jolla kokkareista pääsee mutta kokeilen tuota suklaa hommaa voi olla loistavakin ..:) tsemppiä kyll se onnistuu ...:)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.