torstai 3. lokakuuta 2013

Vauhti päällä

Nyt alkaa olla normaali vauhti päällä. Mitään kun ei tee, niin liikkeessä jaksaa olla koko päivän. Normaalien arkiaskareiden eli ruuan laiton, kodin siistinä pitämisen ja kaupassa käynnin lisäksi ei sitten muuta uskalla yrittääkään. Mutta siitä olen iloinen, että jaksan jo noitakin hommia (ja kaikennäköistä muuta pientä, joka ei rasita fyysisesti) touhuta koko päivän. Vauhti vaan ei nähtävästi ole vielä ihan entisellään, sillä päivästä pyrkivät tunnit loppumaan. 

Huomenna muuten käyn haastattelemassa Pohjois-Karjalan keskussairaalan ravitsemuskeskuksen henkilöitä eli juttu sairaalaruuasta toteutuu pikapuolin. Kun siellä sairaalassa sain kymmenen ylimääräistä painokiloa tippumaan pois, niin nyt sitten olen yrittänyt pitää saavutetusta tasosta yllä. Yhdeksi keinoksi olen yrittänyt nostaa kerran päivässä keiton syönnin. Niinpä tänään ruokalistallamme komeilikin

Pinaattikeitto

210 g pinaattia
2 dl vettä
1 l maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
2 tl sokeria
50 g voita
4 kovaksi keitettyä kananmunaa

Silppua pinaatti tosi pieneksi silpuksi. Pane silppu kattilaan ja lisää vesi. Keitä viisi minuuttia koko ajan hämmentäen. Lisää maito, jätä pari desiä maitoa suurustamiseen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kymmenisen minuuttia. Kannattaa aika useasti pyöräyttää lastalla tai vastaavalla, ettei pala pohjaan kiinni. Lisää mausteet. Sekoita vehnäjauhot kylmään maitotilkkaan, jonka olet säästänyt. Kaada seos kattilaan ja kuumenna keitto kiehuvaksi. Kuori munat ja leikkaa lohkoiksi. Lisää lohkot keittoon ja tarjoile.

Hyvää äänin 3 - 0. Äiskän asteikolla meni jälleen kerran kolmannen luokan ruuaksi. Minusta lautasellinen pinaattikeittoa on niin tylsän näköinen, että en ottanut kuvaakaan.

2 kommenttia:

 1. Mukavaa että olet palannut! Ihmettelinkin, kun olit poissa. Hyvää vointia!
  P.S. luin jutun sinusta Savon Sanomissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko ollut Sunnuntai suomalaisen juttu joskus keväällä. Kesä tuli pidettyä lomaa ja sitten meni toista kuukautta tämän sairastumisen tiimoilla. Vaan nyt taas yritetään rypistellä eteenpäin.

   Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.