sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Laihdutuskuuri

Kaksi ja puoli vuotta sitten painoin tupakoinnin lopettaessani 83 kiloa. Ihan kohtuullinen paino 178 senttiä pitkälle miehelle. Vaan kesän aikana paino nousi kilon viikossa ja pysähtyi sitten reiluun 90 kiloon. Syksyllä poksahti kilpirauhanen ja taas tuli kymmenen kiloa lisää. Siellä se on sitten on viimeiset pari vuotta ollut, sadassa neljässä kilossa. Kuukausi siten tuli mitta täyteen, ja aloitin dieetin. Joka aamu mies vaa'alle ja lukema kalenteriin ylös. Jos paino on vähemmän tai saman verran kuin edellisellä viikolla vastaavana päivänä, on kaikki hyvin. Vaan jos se on enemmän, niin koittaa pussikeittopäivä. Puolen litran satsi pussikeittoa, johon on lisätty desi kauraleseitä, sisältää energiaa noin 1500 kilojoulea. Kahta lautasellista enempää ei päivässä pysty syömään eli saatu energiamäärä lienee hieman alle vuodepotilaan tarpeen. Ja paino tippuu varmasti, jos syö vähemmän kuin kuluttaa. Tähän mennessä vauhti on ollut noin 70 grammaa päivässä eli juhannukseen mennessä pitäisi saavuttaa jo alle 90 kilon paino. Ja keittopäiviä on kuukaudessa ollut kolme.

Kerroin dieetistä maisteri Siiskoselle, joka suositteli minulle pähkinädieetin testaamista. Ei onnistu! Iloisella 80-luvulla sain silloiselta tyttöystävältäni syntymäpäivälahjaksi ison leipäkorillisen erilaisia pähkinöitä. Niihin tuli himo: yhden vielä otan ja sitten lopetan. Ja tätä jatkui niin kauan, että vatsaa koski, mutta silti piti vielä yksi ottaa. Kyllä oli helpotus, kun pähkinät vihdoin loppuivat. Kori minulla on vieläkin. Terveisiä vain Hirvosen Jaanalle Imatralle. Eli pähkinädiettiin en enää ryhdy, käy vielä kuten kaalisoppadieetissä. Lihoin, kun oikein tykkään kaalikeitosta! Huomenna voi tulla keittopäivä. Oli nimittäin sen verran hyvää

sitruunainen broileripasta
(lähde: Kati Jaakonen (2012), Kodin suuri keittokirja, A Bonnier Group Company. Pientä säätöä piti tehdä, että ei tarvinnut kauppaan lähteä aineksia ostamaan.)

loraus oliiviöljyä
lorauksia sitruunamehua
450 g maustamattomia broilerisuikaleita
pieni valkosipuli murskattuna
1 tl sitruunapippuria
1/2 tl suolaa
1 sipuli silputtuna
yhden sitruunan kuoriraaste
yhden sitruunan mehu
4 dl ruokakermaa
1 ruukku thai-basilikaa silputtuna

vettä 
suolaa
sitruunamehua
200 g makaronia

Laita paistinpannulle öljy, loraus sitruunamerhua ja lämmöt päälle. Kypsennä broilerisuikaleita pannulla, lisää valkosipulimurska ja silputtu sipuli. Jatka kypsentämistä. Lisää sitruunapippuri, suola ja sitruunan kuoriraaste. Purista sitruunasta mehut pannulle ja kaada kermat sekaan. Kuumenna. Silppua thai-basilika pinnalle ja nosta pöytään. Kaveriksi voi keittää sitruunamehulla ja suolalla maustetussa vedessä makaroneja ellei kaapissa satu olemaan ihan oikeaa sitruunapastaa.4 - 0 hyvää. Ja pitkästä aikaa Äiskän asteikollakin meni ensimmäisen luokan ruuaksi. Njam!

2 kommenttia:

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.