keskiviikko 7. marraskuuta 2012

17 v ja ruokaa huomiseksi

Meillä oli tänään synttäribileet. Tai oikeastaan meillä oli synttäribileet jo viikonloppuna, sillä aikaa kun minä Äiskän kanssa olin Etelä-Karjalassa käymässä. Mutta tänään sitten sellainen vähän miedompi versio. Äiskän kanssa käytiin päivällä kaupassa ja ostettiin kaikenlaisia herkkuja. Eilen olin nuorisolle kertonut, että tulkaa ajoissa koulusta. Ruuan jälkeen on sitten synttärikakkua. Äiskä iltapäivästä yritti minulle selittää, että älä nyt laita sitä ruokaa, kun kuitenkin on kakkupäivä. Enhän minä sitä uskonut. Siinä sitten viideltä istutaan kahvipöydässä. Lankomies vaimonsa kanssa ja minä Äiskän kanssa. Odotetaan Maria ja juhlakalua. Juniori soitti: Voinko tulla vasta kuuden jälkeen? Minähän vetäisin kunnon kilarit, että sinua itse asiassa täällä odotetaan. Juniori ymmärsi yskän ja ilmestyi kotiin melkoisen nopeasti. Äiskä oli valinnut nuorimmaiselleen mielestäni varsin sattuvan onnittelukortin. Kortissa luki:

17 vuotta on hyvä ikä!

  • Koulu ja kaverit ovat tärkeitä.
  • Murrosikä alkaa jo hellittää otettaan. (ainakin omasta mielestäsi)
  • Vanhempasi kohtelevat sinua kuin aikuista! (ainakin jossain tilanteissa)

Vietä tänään mukavaa juhlapäivää! Olet sen ansainnut!


Voisiko tuota sattuvammin sanoa. Niinhän siinä kävi, että Äiskä oli oikeassa. Kukaan ei enää jaksanut maistaakaan tekemääni ruokaa, joten se jäi odottamaan huomista lämmittämistä. Niinpä meillä on huomenna ruokana 

Venäläinen ruukku-uunipaisti

700 g lihaa (esim. karjalanpaistilihat)
1 sipuli
8 keskikokoista perunaa (punaiset uuniperunat ovat hyviä)
50 g voita
2 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
juustoraastetta
350 g smetanaa
2 dl majoneesia
4 rkl maitoa
1 tl tilliä, ruohosipulia, persiljaa ja meiramia

Sekoita keskenään lihapalat, suola, pippuri ja hienoksi silputtu sipuli. Pane lihat uuniruukkuun tai vuokaan. Heitä sekaan puolet voista. Lohko joukkoon myös kuoritut perunat. Säästä pari perunaa. Sekoita. Siivuta säästetyistä perunoista ohuita siivuja, joista ladot kauniin "kannen" ruukkuun. Pane päällimmäiseksi loput voit. Ripottele pinnalle kerros juustoraastetta. Sekoita loput ainekset erillisessä astiassa ja kaada nekin lopuksi ruukkuun. Paista 220 - 240 asteisessa uunissa 45 - 60 minuuttia. Tarjoile maustekurkkujen ryydittämänä.

Sen verran reunasta maistelin, että syötävää tuli. Oikeastaan mainiota kylmän talvipäivän ruokaa. Sen verran tuhtia evästä tuntui olevan. Kokeilkaa ihmeessä.

Reseptin lähde: Zarkoje i drugie bluda c mjasom, Eksmo, Moskova, 2010. ven. Жаркое и другие блюда с мясом. Vähän muokkailin tarkemmaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.