lauantai 30. kesäkuuta 2012

Lomailua... (D)

Työt loppuivat eilen ja oli alunperin Äiskän kanssa tarkoitus kierrellä sukulaisissa ja tuttavissa pari viikkoa. Olen elellyt viime vuodet aikamoisella sykkeellä eteenpäin ja koettanut pitää positiivista mieltä yllä. Nyt kuitenkin huomaan olevani ihan puhki. Niin tämän omaishoitajatouhun, pätkätöiden kuin perheen nuoriso-ongelmienkin vuoksi. Niinpä ei sitten lähdetä mihinkään. Yritän opetella olemaan kotona mahdollisimman vähillä tekemisillä ja keskittyä lepäämiseen. On muuten aika outo tilanne minulle! 

Periaate näkyy jossain määrin myös ruokalistalla. Tänään löysin jääkaapista Nissen Berliinistä tuomia omena-punakaalipurkkeja.


Tuoteseloste kertoo sisällöstä: punakaali, brandyetikkaa, omenamehua tiivisteestä, glukoosi-fruktoosisiirappia, omenaa 3%, sokeria, suolaa, herukkamehua tiivisteestä 1 %.

Neuvoi lisäämään vähän vettä ja kuumentamaan pannulla varttitunnin ja sen jälkeen maustamaan mieleiseksi. Kuumensin vartin ja viiden minuutin kohdalla lisäsin frankfurtinnakkeja kaalin päälle ja laitoin kannen päälle. Sitten ei muuta kuin paistinpannu pöydälle, smetanaa mausteeksi, ja syömään. 

Hyvää äänin 6 - 0. Äiskän asteikolla tuli luokitelluksi toisen luokan ruuaksi, mikä on viisipykäläinen asteikko huomioiden aika kova saavutus. Jos keksitte, missä tällaista herkkua myydään Suomessa, niin vinkatkaa ihmeessä muillekin. On nimittäin sen verran hyvää.

Tähän päättyi saksalainen teemakuukausi. Seuraavaksi yritetään kauhoa jotain kasaan georgialaisesta (gruusialaisesta) keittiöstä. Lomakuukauden vaihteleva ohjelma saattaa toki hieman sotkea kuvioita.

5 kommenttia:

 1. Vantaalla on tällainen firma joka myy tuota samaa tuotetta
  http://www.filos.fi/tuotetiedot.aspx?tr=1070
  Jos kelaat tuon linkin alas, niin löydät sen. Vielä en keksinyt kuka näitä myy :)

  VastaaPoista
 2. ## E. Gavrielides Oy:n asiakkaita ovat niin isot kaupan keskusliikkeet ja niiden ketjut kuin pienet elintarvikekaupat ja ravintolatkin. Suurimpia asiakkaita ovat Inex, Kesko ja Tuko Logistics ketjuineen sekä Alko.##

  http://www.filos.fi/Yritysesittely.aspx

  Marketeista pitäisi siis löytää kreikkalainen hylly.....mutta ei ainakaan meidän kaupoista taida löytyä. (täytyy ihan tutkia, tuo resepti kuulosti mielenkiintoiselta)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti löytyy mukavia ja rentoja lomahetkiä... Ilman sitä (myös täällä eli tätä) ikuista huolta nuorista. Ja soisin sinulle huolehdittoman illan kenestäkään eli vaikkapa jarruttoman saunaillan kavereiden kera ilman huolta huomisesta - sen kyllä ansaitsisit!!! Hyvää lomaa :)))

  VastaaPoista
 4. Se on suuri taito ja viisaus tajuta, koska täytyy vaan hidastaa ja huilata! Rauhallisia lepohetkiä, ja hyviä ruokia!

  -- minna

  VastaaPoista
 5. Tänään on Lohjan CityMarket koluttu kiikarien ja suurennuslasien kanssa lävitse. Mutta valitettavasti ainuttakaan purkkia missä olisi ollut sisältönä punakaali, ei löytynyt. Yhtään myyjää en myöskään nähnyt, mutta ajattelin ihan laittaa sinne s-postia ja kysyä jos olisi mahdollista saada valikoimaan vähän uusia tuotteita!

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.