sunnuntai 3. kesäkuuta 2012

Juuka - ravintolaruokailun takapajula?

Pohjois-Karjalassa on kaksi huippupaikkaa, jonne voi viedä vieraita. Ja molempien tulevaisuus vaakalaudalla. Ensimmäinen on Botania - yliopiston kasvitieteellinen puutarha Joensuussa. Ja toinen on Suomen kivikeskus, joka siirtyi jonkinlaisen säätiön tai yhdistyksen hallinnasta Tulikiven pyöritettäväksi. Molemmat ovat paikkoja, joihin tykkäämme Äiskän kanssa vieraita viedä käymään. Tänään kävimme Kivikeskuksessa ihastelemassa tämän kesän näyttelyä, jossa oli esillä graafikko Toini Muonan ja lasimuotoilija Gunnel Nymanin parhaita teoksia. Lisäksi saimme tutustua myös ikoninäyttelyyn ja pysyvään kivinäyttelyyn. Käykää ihmeessä tutustumassa. Niin Kivikylään kuin Botaniaankin, jos kulmilla liikutte. 

Mutta Juukaan ottakaa omat eväät mukaan. Viimeksi kävin Juuassa viime vuoden alkupuolella jazzia kuuntelemassa. Silloin söimme Kolin portissa, ja puitteet pettivät pahasti kuten olen jo aiemmin kertonut. No tänään sitten söimme Kivikeskuksen yhteydessä olevassa ravintolassa. Salaatti oli kauniisti esille laitettu ja hyvän makuinen - kiinankaalia ja kaupan salaattikastiketta, vähän punasipulia päällä. Pääruokana lehtipihvi ranskanperunoilla, hinta € 12,90 per annos. Ranskikset olivat jotain Xtra-tuoteperheen tuotteita ja ilman vähäisintäkään makua. Johtunee siitä, että suolaa ei ollut törsätty. Äiskän annoksessa kolme kertaa enemmän kuin minun annoksessa. Lehtipihvi oli paistettu liian kylmällä pannulla, sillä se oli jäänyt sellaiseksi epämiellyttävän harmaaksi. Maistui vahvasti rypsiöljylle. Liekö ollut valmiiksi mureutettu rypsiporsaan lehtipihvi - naturel, sillä muuta makua siinä ei sitten ollutkaan. Äiskän pihvi oli vielä pyöritelty sellaiseksi kivaksi mytyksi, joka ei ollut ruokahalua herättävän näköinen, mutta sinänsä todella helppo leikata Äiskälle valmiiksi suupaloiksi. Koko homman kruunasi se, että ruoka laitettiin aivan kylmälle lautaselle eli ihan kylmäähän se oli, kun pöytään tuli. Onneksi ketsuppikulho oli täynnä, joten runsaalla ketsupilla höystettynä syötyä tuli. Äiskä rankeerasi nälissään asteikollaan neloseen.

Käykää kuitenkin siellä Kivikeskuksessa.

PS. Toki on iloittava siitä, että noin pienellä paikkakunnalla on ainakin kaksi ruokapaikkaa, joiden toiminnasta pääsee valittamaan. Kaikilla paikkakunnilla ei taida olla välttämättä sitä yhtäkään.
 

4 kommenttia:

 1. Sokos-hotelli Kolilla on hyvää ruokaa, jos vaan jaksaa ja malttaa odottaa ruuan valmistumista. Onhan siellä onneksi hienot maisemat.

  Kivikeskus ON hieno paikka.

  VastaaPoista
 2. Jep, "Juuassa" oot käynyt syömässä.. Olet siis käynyt kolilla ja kivikeskuksessa syömässä. Kokeile Juuan keskustan ruokapaikkoja.

  Sama kun eräs henkilö ilmoitti asuvansa "Hesassa" ja ilmeni että hän asui oikeasti keravalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki Juuan tunnettuudesta voi kertoa jotain se, että menee sekaisin. Viime kesänä yritettiin osua Ravintola Petraan siinä kuitenkaan onnistumatta. Jouduimme tyytymään ABC:hen, eikä mielipiteeni Juuan ruokapaikoista parantunut yhtään. Pysyn kannassani vaikka en ole Keravalla käynytkään.

   Poista
  2. Niin, Juuka on toki muuten oikein mukava ja kaunis paikka.

   Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.