maanantai 18. kesäkuuta 2012

Mukavaa olla vanha ja kokenut! (D)

Kävin tänään työpaikkahaastattelussa. Vakivirka valtionhallinnossa. Edellisestä työpaikkahaastattelusta onkin aikaa lähes kymmenen vuotta. Olipa mukava tapahtuma tämä tämänpäiväinen. Rentoa asiallista keskustelua välillä vauhdista kieltä vaihtaen. Minun ei tarvinnut esittää mitään! Nuorempana sitä tuli yritettyä liikaa. Nyt oli sellainen fiilis, että tällainen minä olen, jos en näine avuineni ole sopiva, niin sitten en. Jäi hyvä ja vahva fiilis vielä tilaisuuden jälkeenkin. Etenkin kun heti alussa kuulin hakijoita olleen toista sataa ja vain viiden päässeen haastatteluun. Hyvä Iskä!

Illalla sitten kotona tuli todettua, että rakkaalla lapsella on monta nimeä. Myös ruuan laitossa. Kirjahyllystäni löytyi saksalainen kirja "Das elektrische Kochen" (Elisabeth Meyer-Haagen, Frankfurt (Main), 1984). Siitä löytyi ohje, joka voisi suomeksi olla nimeltään hieno maksakastike. Saksaksi se oli kuitenkin ristitty

Hieno maksagulassi - Feines Lebergulasch (olen minä reseptiä vähän modifioinut, lähinnä ainesten määriä)

400 g vasikan tai sian maksaa
50 g rasvaa

2 sipulia
200 g sian kylkeä
200 g säilöttyjä herkkusienisiivuja

2 rkl ketsuppia
1,5 dl smetanaa

2,5 dl kasvislientä (tai sienilientä, mitä ihmettä tällainen on?)
2 rkl jauhoja
ripaus suolaa

Kuutioi maksa ja paista kuumalla pannulla rasvassa nopeasti pinta kiinni. Siirrä sivuun. Kuullota silputut sipulit pannulla rasvassa. Lisää kuutioitu siankylki. Paista taas sen aikaa, että pinta paistuu kiinni. Lisää valutetut herkkusienet. Kuumenna hämmennellen jokunen minuutti. lisää ketsuppi, smetana ja kasvisliemi. Sekoita hyvin. Ripottele pinnalle jauhot ja suola. Hauduta pienellä tulella kymmenisen minuuttia. Tarjoa perunoiden tai perunamuussin kera.

Hyvää äänin 5 - 0. Äiskä rankeerasi kakkosluokan ruuaksi. Hyvä päätös hyvälle päivälle.

3 kommenttia:

 1. Hyvä Iskä!
  Onko homma samanlaista mitä oot aiemminkin tehnyt vai jotain uutta ja ihmeellistä?
  Milloin saat tietää, että tuletko valituksi???

  VastaaPoista
 2. Ihan uutta, jota en koskaan ole edes kuvitellut ryhtyväni tekemään. Ratkaisu tehdään tällä viikolla.

  VastaaPoista
 3. Peukut ja pottuvarpaat on pystyssä! Uutta on ihana oppia ja kokea, ja se on yleensä aina positiivista - varsinkin paljon jo kokeneelle. Jee!

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.