tiistai 19. kesäkuuta 2012

Paska päivä ja kirvulainen pieru

Eilinen oli hyvä päivä. Iskä intoa täynnä. Oli toiveita vakaammasta huomisesta. Vaan ei ole enää. Puolen päivän aikoihin soi puhelin, ja ystävällinen virkamies ilmoitti, että valitettavasti virkaan tuli valituksi joku muu kuin minä. Eipähän sille mitään, tämä on vain elämää ja uutta matoa on alettava koukkuun laitella. Kirjoitin heti puhelun perään kaksi uutta hakemusta. Mutta ei siitä mihinkään pääse: harmitti ihan vietävästi.

Illalla kotona sitten meno jatkui. Olen joskus viime talvena imuroinut netistä Kyyrölän savi oy:n  sivuilta perinteisiä karjalaisis ruokareseptejä. Tänään sitten valmistin täysin ohjeen mukaan piranaa, kirvulaista perinneherkkua. Näin jo valmistusvaiheessa, että ei tule olemaan menestys. Mari ja Äiskä maistelivat. Syömättä jäi. Äiskä rankeerasi asteikollaan vitoseen. Mari syötti omansa koiralle. Minä söin. Ei se pahaa ollut, mutta ei myöskään tätä päivää. Tottumatonta vatsaani kiersi koko illan. Ja pieretti ihan tolkuttomasti! 

Linkki vie suoraan reseptisivulle ja teksti on copy-pastetettu samasta paikasta. Päällimmäisenä jäi ruuasta mieleen, että pierettikö kirvulaisia yhtenään?

PIRANA

  ½ l herneitä
(aijemmin härkäpapuja)
½ l lanttulohkoja
½ l perunalohkoja
vettä
4-5 dl ruisjauhoja
tai ohrajauhoja
2 dl kermamaitoa
tai vettä
suolaa 

 
Kuivat herneet liotetaan yön yli, tuoreita voi käyttää sellaisenaan. Liotusvesi kaadetaan pois, ja herneet keitetään väljässä vedessä puolikypsiksi. Lisätään lanttulohkoja, annetaan kiehua vähän aikaa, ja lisätään kuorittuja perunoita lohkoina. Kun ne kypsyvät, vettä vähennetään hieman. Keitos saostetaan jauhoilla, jotka sekoitetaan kermamaitoon tai tilkkaan vettä. Keitetään hämmentäen n.15 min. Ainekset ovat hajonneet ja keitos muistuttaa sakeata puuroa. Maustetaan suolalla. Syödään puuron tapaan pääruokana voisilmän tai maidon kanssa. On hyvää myös kylmänä.
(Muolaa IP,Kirvu AP)

En jäänyt odottamaan hutun jäähtymistä vaan viskasin kompostiin, joten en tuosta loppukommentista osaa varmuudella sanoa.

5 kommenttia:

 1. No seuraavan kerran pääset kirvulaiseen tunnelmaan elokuussa, kun pidämme sen western-illan! Eikös se ollut aluksi reipasta liikuntaa, sen päälle olutta ja palanpainikkeeksi papuja villin lännen tapaan? Voimme kyllä vaihtaa illan teeman...

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea. Liikunta pois. Viskiä peltimukista ja pavut lännenmiesten tapaan. Siitä ei luovuta.

  VastaaPoista
 3. Voi kehno, kommentoin äsken eilisen juttua ennen kuin luin tämän päivän uutisiasi. Kova saavutus se on sekin, että pääsit haastatteluun mukaan!

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen ruoka. En tosin aio edes kokeilla, hiukan tulee mieleen lanttukukko hernekeitolla ryyditettynä, enkä ole vakuuttunut niiden sopivan yhteen :D Molemmat itsetehtyinä ovat kylläkin hyvää.

  Työhaastettelu menee varmaankin kokemuksen piikkiin, pääsee verryttelemään taitojaan kyseissä tapahtumassa. Seuraavalla kerralla on vielä parempi.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.