torstai 28. kesäkuuta 2012

Muutamalla satasella siitä selviää (D)

Kaksi viikkoa ennen juhannusta telkkarista katosi b-kanavanippu. Seuraavana päivänä sattui soittamaan tyttö ja tarjoamaan Elisa tuplaviihdepakettia. Kertoi vielä, että kun ne tulevat ne kaikki kanavat piuhaa pitkin, niin kyllä kuva paranee. No minähän tilasin. Sen jälkeen b-kanavanippu on vaihdellut päällä-pois-päällä-pois. Vihdoin tuli paketti. "Miksi täällä ohjeessa lukee, että aseta antennin johto tämän näköiseen reikään?" soitin asiakaspalveluun. No siksi, kun antennikanavat tulevat edelleen antennin kautta, oli vastaus. Eihän siinä muuta kuin kaupan peruutus. Onnistui näpsäkästi. Tällä viikolla sitten kävi antenniasentaja toteamassa, että signaali on niin heikko, että on todella ihme, jos telkusta ylipäätään näkyy jotakin. No laitetaan koko järjetelmä uusiksi. Muutamalla satasellahan siitä selviää.

Vessan pytty alkoi sihistä. Purin osiin ja totesin euron arvoisen kumisen kalvotiivisteen olevan rikki. Starkilla sanoivat, että kuusi vuotta vanha Cersanit on niin vanha, ettei siihen enää varaosia saa. Eivätkä tienneet, sopiiko kaikki liikkuvat osat sisältävä uudempien pyttyjen korjaussarja pyttyyni. Saman sanoi maahantuoja. Nyt pitää sitten ottaa koko iso tuloveden venttiiliosa irti ja käydä vertaamassa Starkin hyllyllä. Ellei satu, niin sitten on ostettava uusi pytty. Ja tilattava putkimies sitä asentamaan, kun ei itse pysty velvollisuuksiltaan keskittymään. No, muutamalla satasellahan siitä selviää.

Juhannusaattoa ajattelin juhlistaa ruohon leikkuulla. Vetonarun muovinen siivapyötä hajosi. Nyt ei hyvää konetta saa käyntiin. En viitsinyt edes lähteä kyselemään, että saako siihen varaosia. Ostin sadalla viidellä kympillä uuden leikkurin. Alkaa tympiä se turhan perässä juoksemisen aiheuttama ajankulu ja mieliharmi. Ja sitten minä ihmettelen, että kyllä meidän täytyy olla rikas kansakunta, kun meillä on vara heittää sinänsä toimivia laitteita mäkeen vain sen takia, että niistä on muutaman euron arvoinen osa rikki!


Tänään keskityimme salaattiin. Reseptin löysin vanhan saksalaisen keittokirjan välistä löytyneestä salaattimainoksesta.

kyssäkaalisalaatti "Kalinka"

2 kyssäkaalia
nippu retiisiä
1/2 ruukku persiljaa
2 rkl öljyä
1 tl sinappia
2 rkl smetanaa
suolaa
mustapippuria
sokeria

Kuori kyssäkaali ja raasta karkeaksi raasteeksi. Siivuta retiisit mukaan. Samoin silppua persiljat. Lisää muut ainekset ja sekoita. Tarjoile.


Hyvää äänin 6 - 0. Äiskän asteikolla kakkosluokkaan.

4 kommenttia:

 1. Morjens pitkästä aikaa!

  Olen kyllä lukenut tekstejäsi, mutta on jäänyt kommentoimatta.

  Tästä tuli mieleeni, että eikö siinä ruohonleikkurissa ole sellaista paikkaa mistä koneen voi käynnistää esim. ruuvikoneella?

  Meillä on ikivanha maanmuokkauskone (löytyi romun seasta kun ostimme tämän talon), tai miksihän sitä nyt kutsutaankaan, siinä on siipiä jotka pehmentävät ja möyhivät maata, ja sarvet mistä ohjataan, bensalla käy. Meillä ei ole ollut siinä käynnistyshihnaa koskaan.

  Poika laittaa sen käyntiin ruuvikoneella. Sopiva hylsä tms. siihen ja eiku käyntiin. Eli sähköstartti! :D

  Löysimme muuten myös vanhan Nilfisk-pölynimurinkin, jostain 50-60-luvulta. Se on käytössä minulla, parempi imuri kuin uudemmat.

  VastaaPoista
 2. HUH, ei kuullosta kivalta :( Ei sitten vahvistin yksin auttaisi kuvaan? Tai virittien vaihto välissä (kumpikaan ei yksistään ole kallis... Sitten jos antenni on liian vanha -noh ne ei auta.

  WC istuimissa, kannattaa luottaa skandien valmistamiin varaosien saanti on paljon helpompaa. Olen korjauttanut -70 pyttyjä pari, niissä on jotenkin yleisen mallisia osia kun kaikilla putkimiehillä on mukana osat suoraan :D

  Ja ruohari, vasta hain Stigan uuden etupyörän! Kysyin liikkessä (piti tilata) hakiessa saisinko kotiin kuljetuksen, kun en huomannut ottaa peräkärryä mukaan ;) Myyjä nauroi ja sanoi, luulenvansa tämän pyörän mahtuvan ihan auton kyytiin. Oli muuten kallis pyörä, kaikki yhteensä 40€ josta pelkkä rahti oli puolet... eli tooosi kallis kuljetus.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin meni antenni uusiksi keväällä. Ei nähty enään mitään ja mies joka tuli mittamaan totesi, ettei ollenkaan ihmettele että on huono kuva, kun signaali on olematon. Nyt on valtava antenni ja vahvistin ja nyt näkyy hyvin.

  Meillä meni melkein uudessa ruohonleikkurissa tabkki halki!! Oli muovinen tankki, jossa oli sauma ja sauma petti. Mutta sen ukko sai takuusta, vaikka takuu oli mennut umpeen talvella. Hän totesi ettei kertakaikkiaan voi hyväksyä että tankki ei kestä....

  Minuakin ottaa päähän, että pienen osan takia ei voi käyttäää tavaroita ja se, että korjaaminen maksaa enemmän kun itse tuote, ei hyvä asia laisinkaan.

  VastaaPoista
 4. Tämä kertakäyttökulttuuri on kaiken paskan alku ja tulee olemaan loppukin. Onneksi toisaalta elektroniikkavempainten korjaaminen on hanskassa aika monella nuorella, mutta kaikkiin signaalin korjauksiin hekään eivät pysty. Sain kummipojalta hyvän neuvon mokkulan vahvistukseen: folio kertislautasen ympärille, reikä keskelle ja mokkulan piuha siitä läpi. Tai sitten vanha teräskattila kehiin signaalia vahvistamaan. Konstit on monet.

  VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.