tiistai 3. toukokuuta 2011

Kaksi vasemman jalan Aino-tohvelia ja Niinku-rahkaa

Jos kyseessä olisi sukkahousut, niin helpoin ratkaisu olisi niksi-Pirkan lukeminen. Mutta kun ei! Äiskä voi pitää Aino-tohvelia vain vasemmassa jalassa. Oikeassa on aina sellainen nilkkatuki, että joko on oltava ilman kenkää tai kunnon nauhakengän kanssa. Aino ei käy. Mutta kun Äiskä tykkää Ainosta sisätohvelina. Niinpä meillä sitten on ongelma nimeltä oikean jalan Ainot. On kokeiltu karkkiastiana, kukkaruukun suojaruukkuna, pienten esineiden säilytysastiana. Muun muassa. Nyt minä sitten tympäännyin. Soitin Aino ja Reino tehtaalle Lieksaan. Lupasivat myydä samanjalkaisen parin. Mikäs siinä. Joensuusta on Lieksaan 100 kilometriä ja mukavat motskarilla ajettavat tiet. Ei kun hakemaan. Sanoi tyttö tehtaan myymälässä, että harvemmin tulee tällaisia tilauksia. No minkäs minä sille mahdan. Äiskä kuluttaa vain kaksi vasemman jalan Ainoa vuodessa. Nyt ne ovat nätissä Aino-laatikossa odottamassa äitienpäivää.

Päivän ruokana syötiin tuikitavallista makaronia ja makkarakastiketta. Jälkiruuaksi laitoin Niinku-rahkaa. Nimi tulee siitä, että sen piti olla päärynä-tiramisurahkaa, mutta kun tiramisurahkaa ei ollut kaupassa, eikä tiramisu oikein auennut minulle, niin tein mukaellulla reseptillä niiinku-tiramisurahkaa eli Niinku-rahkaa.

Niinku-Rahka, ainekset kuuteen annokseen

1/2 dl vahvaa kahvia, mieluusti kylmää
3 rkl konjakkia, osta sellainen 5 cl pullo, niin kestät paremmin selvin päin valmistuksen ajan
3 rkl kaakaota
2 rkl sokeria

1 kypsä päärynä
2 dl kuohukermaa
250 g purkki maitorahkaa
2rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 suklaarouhetta

Sekoita kahvi, konjakki,kaakao ja sokeri. Vatkaa kerma. Lisää joukkoon kuorittu ja kuutioitu päärynä, maitorahka, sokeri, vaniljasokeri ja kahvi-konjakki-kaakao-sokeri-seos. Sekoita hyvin. Annostele jälkiruoka kulhoihin ja laita jääkaappiin hetkeksi vetäytymään. Koristele suklaarouheella juuri ennen tarjoilua. Minttusuklaa on erityisen hyvää.
Äänin 4 - 1 hyvää. Äiskän asteikolla kakkosta.

2 kommenttia:

  1. Harvinaisen hyvää asiakaspalvelua! Enpä ole aikaisemmin kuullut että saa noin hyvä palvelua ja lisäksi opin taas jotain uutta "Ainot tehdään Suomessa" :)

    VastaaPoista
  2. Reinot myös! Oppiminen on elämän pituinen prosessi.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.