lauantai 7. toukokuuta 2011

Kazanilaiset jauhelihakotletit

Vaihteeksi rauhallinen päivä. Sain ihan mahottoman paljon asioita tehtyä. Talvella puutohtori kävi kaatamassa pihasta lahon koivun. Tänään minulla oli Lehmon Laptonilta moottorisaha lainassa ja pätkin koivun klapipituuteen. On muuten kuntoa vaativaa hommaa. Pokasaha vaatii enemmänkin sitkeyttä. Pyykkiä on sivussa pesty monta koneellista, jotta on Äiskällä puhtaita vaatteita kuntolomalle lähtiessä. Ensi viikolla sitten tuleekin jonkin asteinen tauko. Äiskä lähtee tiistaina kuntolomalle, ja minä lähden Äiskän ensimmäisen avomiehen  ja tämän veljen kanssa Pietariin. Mennään ostamaan mehiläistarhaustarvikkeita ja laivan osia. Minä lähden tulkiksi ja oppaaksi. Ja katsastamaan Pietarin ruokapaikkoja.

Tänään söimme venäläisestä keittokirjasta napatun reseptin mukaan tehtyjä kazanilaisia jauhelihakotletteja. Jotenkin kotletit muistuttivat kyllä ihan kotoisia jauhelihakotletteja. Kommentoikaa nyt ihmeessä, ereovatko ne mitenkään. Minä kun en näistä kotlettikulttuureista niin tiedä. Teen vaan mitä kirjoissa neuvotaan.

Ainekset, riittää neljälle

400 g naudanjauhelihaa
2 pientä sipulia
3 munaa
korppujauhoja
pari desiä öljyä
1 tl mustapippurirouhetta
1 tl suolaa
4 siivua tummaa vuokaleipää. Itse käytin Venäjältä ostettua sihtiruisleipää.

Laita uuni lämpiämään 200 asteiseksi. Kuori sipulit. Raasta toinen raastinraudalla tai tee niinkuin minä eli pilko se veitsellä pieniksi. Laita kulhoon jauheliha, silputtu sipuli, kaksi munaa, pippuri ja suola. Vaivaa taikinaksi. Silppua toinen sipuli pieniksi. Ruskista kevyesti pannulla. Sotke ruskistettu sipuli vielä taikinan sekaan. Älä polta sipulilla näppejäsi. Kuumenna pari desiä öljyä pannulla kuumaksi. Ota kolmas muna ja riko se lautaselle. Toiselle lautaselle laita korppujauhoja. Muotoile taikinasta piirakan, veneen tai jonkun muun vastaavan muotoisen tutun vekottimen näköisiä kakkaroita neljä kappaletta. Pyöräytä kakkarat ensiksi rikotussa munassa molemmilta puolilta. Sitten sama korppujauhon kanssa. Laita kakkarat kuumalle pannulle ja ruskista nopeasti molemmilta puolilta. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista kypsiksi. 15 - 20 minuuttia riittää. Kaada öljy kannuun. Mausta suolalla ja yrttiseoksella. Voit käyttää sen perunoiden kastikkeena, jos keität perunoita kaveriksi. Paista öljyssä (tai voissa niinkuin minä) leipäviipaleet. Kun kaikki on tehty. Laita kotletti leipäviipaleen päälle. Tarjoile perunoiden kera. Jos innostusta riittää, voit vielä pyöräyttää salaatin kaveriksi. On terveellistä ja näyttää nätille.

Äänin 4 - 0 hyvää, Äiskän asteikolla meni kolmoseen. Minä jäin kaipaamaan majoneesia kotletin päälle. Sen verran on tuo venäläisyys näköjään tarttunut. Ketsuppipurkki oli ohjeen mukaisesti pöydässä, muttei sitä kukaan tarvinnut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.