maanantai 2. toukokuuta 2011

Hapanimeläkastiketta

Kottarainen ilmaisi tänään olemassa olostaan! Oli tosi kiva kuulla sen ääntä pitkästä aikaa. Muutoinkin viikko alkoi oikein rattoisissa merkeissä. Äiskä kävi botoxpiikillä. Laittavat botoxia spastiseen käteen jäykistymistä estämään. Tässä asiassa ammattilaisia on monenlaisia: toisten piikki sattuu tosi paljon, toisten pistämä taas ei tunnu paljon missään. Näin Äiskä ainakin on asian ilmaissut. Ja Albina on Äiskän vakkaripistäjä - tekee täysin kivutonta työtä. Lisää asiansa osaavia maahanmuuttajalääkäreitä Suomeen. Mutta ei Albinakaan kaikkeen ole valmis. Botoxia jäi vähän jäljelle. Kerroin Äiskän aina ennen motkottaneen, että minulla on aina otsa kurtussa. Voisiko lopun survaista otsanahkaani? Ei kuulemma voi. No ei sitten.

Kurttuisen otsanahkan murhetta yritimme lievittää broilerilla hapanimeläkastikkeessa riisin kera.

Ainekset, riittää ainakin kahdeksaan annokseen riisiä

4 dl ananasmehua
1 dl valkoviinietikkaa
3 rkl sokeria
4 tl hienoksi raastettua tuoretta inkivääriä
3 dl kanalientä
3 rkl perunajauhoja

Kaada kattilaan 3 dl vettä, kanaliemikuutio, ananasmehu, valkoviinietikka, sokeri ja inkivääriraaste. Kiehauta. Sekoita desiin vettä perunajauhot ja kaada kattilaan. Kiehauta sen verran, että kastike saostuu ja kirkastuu.

Kun kastike oli valmis, kippasin kattilaan pannulla kypsentämäni broilerin suikaleen ja kaveriksi basmatiriisiä.

Äänin 4 - 0 hyvää, Äiskän asteikolla meni kakkoseen.

PS. Ripsiväreistä sen verran, että maahantuojan valikoimista poistunut pallopäinen L'Oreal ei tahrannut koko naamaa ja lähti illalla pesussa helpommin irti kuin nyt käytössä oleva Givenchy.

2 kommenttia:

  1. vinkki: ota ne loput ripsivärit pois kostutetulla pumpulipuikolla - helpompi, nopeampi ja hellempi kuin hangata pyyhkeeseen :-)

    Terveisin Tiina serkku

    VastaaPoista
  2. Äiskä on jutun kirjoittamisen jälkeen onnistunut opettamaan minulle silmämeikin poistoaineen ja pumpulipuikon käytön ko. homman yhteydessä. Ensin pumpulia, sitten vettä ja viimeksi se pyyhe. :)

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.