lauantai 21. toukokuuta 2011

Seljankaa Salmissa - Селянка в Салми

Kuten tunnettua, me vanhemmat miehet heräilemme yöllä mikä mistäkin syystä. Minäkin heräsin aamulla klo 4.40. Hoidettuani tarpeelliset askareet totesin, että on tulossa tosi hieno päivä. Ei muuta kuin testaamaan internetin reittihakuohjelmia.
www.viamichelin.com kertoo, että Joensuusta Venäjälle, Leningradin alueen Podporozheen eli Koskenalaan on matkaa 406 km ja sinne ajoon menee aikaa 5t57min. Kysymys: kuinka todellisuus? No senhän saa selville kun ajaa moottoripyörällä kuusi tuntia kohti itää ja Podporzhea. Kun kuusi tuntia on täynnä, katsotaan ympärille missä ollaan. Eli tällaista kivaa minulla oli tänään.
Ja vastaus esitettyyn kysymykseen: 6 tunnissa ehti ajaa 290 km eli 22 km Salmin jälkeen sijaitsevaan Manssilan kylään. Vielä olisi ollut jäljellä suunnitelmasta 116 km, mutta käännyin kotiin. Piti ehtiä grillaamaan. Mukavaa oli - etenkin rekkamiesten baarissa Salmissa. Näkyi olevan paikallisten suharien vakkariannos lautasellinen seljankaa smetanalla ja läjä leipää. Sitähän minunkin piti kokeilla. Meillä seljanka on perinteisesti mielletty kalaruuaksi, mutta Venäjällä käsite on hieman laajempi. En tarkkaan tutkinut, mutta jotain lihaa ja makkaraa keitossa hapankaalin lisäksi oli. Ja mahottoman hyvää.
Kotona sitten grillattiin Marin ja Juniorin kanssa Kotiteollisuus-grillimakkaraa. Sekin oli hyvää - parempaa kuin pannulla.

Että tämmönen päivä tänään. Huomenna sitten kokkaillaan perinteinen muikkuperunalaatikko.

2 kommenttia:

  1. Lyhyellä matikalla en ees viitsi laskeskella mikä tulos oli ;)
    Hyvä ruoka on kai se paras mitä voi antaa ja saada.

    VastaaPoista
  2. Itse asiassa parasta oli kohtaaminen rekkamiesten kanssa. Se miten yhteinen huumori löytyi ennen kuin olimme keskenämme vaihtaneet sanaakaan. Koko porukka nauroi kippurassa. Tarina vain on valitettavasti turhan pitkä ryhtyä selittämään.

    VastaaPoista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.