sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Encore

Tuli niin hyvää lihakeittoa, että vielä innostuin koneen ääreen. Tämä päivä on mennyt pakkaillessa. On pakattu Äiskän kahden viikon kuntoloman tavaroita. Ja välissä olen yrittänyt katsella oman Venäjän reissun kamoja valmiiksi ja jakaa kotimieheksi jäävälle Juniorille ohjeita mökin pystyssä pitämiseksi. Itse asiassa hirmu mukavaa, kun Äiskä on innolla ja mielellään lähdössä Punkaharjun Kruunupuistoon. Touhua on kuitenkin riittänyt ihan koko päiväksi, vaan menihän se päivä iltaan näinkin. Jossain välissä kokkailin kattilallisen lihakeittoa.

Varsin perinteinen lihakeitto

1,5 l vettä
400 g naudanlihaa (keittoihin käy kylki, etuselkä tai potka parhaiten, minä laiskuuttani laitoin naudan palapaistilihat)
2 tl suolaa
2 -3 kokonaista maustepippuria
2 sipulia
300 g perunoita
300 g keittojuureksia (käytin ihan kaupan pakastealtaasta ostettuja)
10 cm pätkä purjoa

Pane liha kylmään suolalla maustettuun veteen. Lisää pippurit. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä tunti. Poista vaahto pinnalta sitä mukaa kuin sitä kertyy. Kuori ja pilko pieniksi perunat ja sipulit. Kun lihat ovat kiehuneet tunnin, lisää peruna ja sipulit. Seuraavaksi silputtu purjo ja keittojuurekset. Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä. Tarjoile.Hyvää äänin 3 - 0. Äiskän asteikolla meni kolmannen luokan ruuaksi. Muuten olisi varmaan ollut Äiskästä parempaa, muttä hän ei tykkää näkyvästä sipulista ruuissa!

5 kommenttia:

 1. Oikein mukavaa lomaa teille milemmille!!!

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Kokeilin tuota sinun maksa ohjettasi. Se oli todella hyvää. Söin sen kesälaatikon kanssa. Ystävänikin joka sanoi ettei syö maksaa, niin maistoi ja totesi että taisi maksa kammo kadota.
  Minua huvittaa aina tuo Kruununpuisto. Itse asuin Hyvinkäällä Kruununpuiston asuinalueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava, että on minustakin jotain iloa ollut! Kerrohan muistakin kokeiluistasi. Olin 70-luvun lopulla Riksussa kauppaopistossa. Usein käytiin sitten viikonloppuisin juhlimassa Hyvinkäällä Tehossa tai Pikku-päkässä. Varmaan molemmat ovat jo kadonneet maailmankartalta.

   Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.