lauantai 21. kesäkuuta 2014

Yksinkertainen on maukasta

Vietettiin laatuaikaa Äiskän kanssa eli oltiin juhannus ihan kaksistaan kotona. Itse asiassa aika mukavaa. Voi valita, että onko tekemättä mitään vai tekeekö jotain. Ja sittenkin, jos päättää tehdä jotain, niin voi aika pitkälle itse valita, mitä tekee. Pääsääntöisesti valitsin tuon tekemättömyyden ja nautin olemisesta. Vaikeaa oli, kun koko ajan olisi mieli tehnyt lähteä jotakin touhuamaan. Ruokakin oli vähän sellaista tähteistä kasattua, mutta yllättävän hyvää.

Saslikit ja Iskän kasvispannu

Perussaslikit

700 g karjalanpaistilihoja valmiiksi kuutioituina
2 sitruunan mehu
2 tl suolaa
mustapippurirouhetta

Ota lihat huoneen lämpöön runsas tunti ennen käyttöä. Purista niiden joukkoon sitruunoiden mehu ja lisää suola. Sekoita hyvin. Kun lihat ovat mureutuneet noin tunnin, pujottele palaset vartaisiin. Ripottele mustapippuria lihojen päälle. Kypsennä grillissä miedolla lämmöllä kypsiksi. Tarjoile vaikka pannulla paistettujen kasvisten kera.

Iskän kasvispannu

öljyä
perunoita
paprikaa
parsan nuppuja
purjoa
chiliä
kurkkua
herkkusieniä
suolaa

Tarveaineissa ei ole sanottu määriä, koska kuorin, palastelin ja mätin paistinpannulle kaikkea mitä jääkaapista sattui kasvisten jämiä löytymään. Ennen tätä olin kuumentanut pannulla kunnon lorauksen öljyä, mihin laitoin kasvikset luettelon mukaisessa järjestyksessä. Sitä mukaa kuin tarvara lisääntyi pannulla, kääntelin sitä lastalla. Kun sain kurkun ja herkkusienet palasteltua ja lisättyä pannulle, lisäsin suolan ja katkaisi virran levyltä. Peitin koko komeuden kannella ja lähdin saslikkeja paistamaan. Kun saslikit olivat valmiit, tarjoilin lounaan kahdelle.Helkkarin hyvää äänin 2 - 0. Äiskän asteikollakin meni toisen luokan ruuaksi! Tuo kasvispannu menisi kyllä ihan ilman lihojakin - kasvisruokana.

PS. Iskä lähtee nyt lomalle pariksi viikoksi. Ruokajutut ovat siis tauolla. Tarina jatkuu ensi tiistaista alkaen tuolla Konepyöräilyä-sivulla (linkki löytyy tuosta vasemmalta yläreunasta Blogiarkisto-sanan yläpuolelta). 

PS2. Olen aloittanut ETlehden vakituisena blogikirjoittajana osoitteessa http://www.etlehti.fi/alue/sinuaenjata. Blogin nimi on Sinua en jätä, ja se kertoo samoista asioista kuin Iskä kokkaan alkutekstit, mutta laajemmin. Käykää nyt ainakin kerran vilkaisemassa.

6 kommenttia:

 1. Oikein hyvää lomaa ja kesää teidän perheelle.

  Onnea uuteen kirjoitusprojektiin, kävin lukemassa kirjoituksen. Koskettavaa luettavaa jokainen kerta. Lämmin ajatus ja kuulumisiin!

  -Peggy-

  VastaaPoista
 2. Hieno juttu!
  Onnittelut uudesta hommastasi, olet taitava kirjoittaja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Rosina. Kyllä kyseessä enemmänkin on uusi harrastus entisten lisäksi.

   Poista
 3. Lykkyä pyttyyn! Moottoripyörän pyttyyn tietysti myös.
  Aivan äsken vanha ystävä, varsinainen tukkatuulispää, kertoi oppineensa olemaan tekemättä mitään. Itse taidan odotella päinvastaisen oppimista. Kuulostaa mukavalta, että sait pidettyä itsesi tekemättömyydessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili Inkeli. Reissu tuli heitettyä ja mukavaa oli.

   Poista

Kommentoi ees Iskän mieliks!
Robottien häiritsevän toiminnan takia kommentointia on valitettavasti tiukennettu.